avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariata care revine din Concediu Crestere Copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariata care revine din Concediu Crestere Copil

Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu?
# angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe post lucreaza alta persoana?
# daca nu, beneficiez de somaj?


Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 7 Iunie 2011
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
freeelis a scris:

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.


Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, daca mai este in vigoare ordonanta privins protectia maternitatii la locul munca (96/2003). Ma intereseaza in special daca mai este in vigoare art 21 aliniatul 2 privind interdictia de concediere a salariatei care se intoarce din concediul pentru cresterea copilului timp de sase luni de la revenire.

Va multumesc.
OUG nr.96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă este inca in vigoare .... insa aveti grija ca acel termen nu se refera la CCC , ci la alt tip de concediu , si anume : concediu de risc maternal.
BUna dimineata!
Eu am interpretat in felul urmator:
Nu se poate concedia timp de sase luni salariata (d) timp de sase luni de la revenirea in unitate din CCC.


Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:

a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
Art. 21 din OUG nr.96/2003 are urmatorul continut :
(1)Este interzis angajatorului sa dispuna încetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b)salariatei care se afla în concediu de risc maternal;
c)salariatei care se afla în concediu de maternitate;
d)salariatei care se afla în concediu pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 3 ani;
e)salariatei care se afla în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 18 ani.
(2)Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pâna la 6 luni dupa revenirea salariatei în unitate.

Art.21 in forma prezentata de dvs a fost modificat prin Legea nr.25 din 5 martie 2004 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă

Alte discuții în legătură

Concediere Carmen-Ramona Carmen-Ramona salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa ccc ocstoenescu ocstoenescu As vrea sa stiu daca termenul de 6luni prevazut in OU 96/2003 mai este valabil azi, data la care va scriu. Pe 18 ianuarie 2012 trebuie sa incep serviciul dupa ... (vezi toată discuția)