avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa CCC

As vrea sa stiu daca termenul de 6luni prevazut in OU 96/2003 mai este valabil azi, data la care va scriu. Pe 18 ianuarie 2012 trebuie sa incep serviciul dupa concediu de crestere copil de 2 ani si as vrea sa stiu la ce sa ma astept de la angajator!!!! Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ocstoenescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 30 Ianuarie 2012
Teremnul prevazut de OUG nr.96/2003 se refera la concediu de risc maternal si nu la CCC ...

Art. 21 din OUG nr.96/2003:
(1)Este interzis angajatorului sa dispuna încetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b)salariatei care se afla în concediu de risc maternal;c)salariatei care se afla în concediu de maternitate;
d)salariatei care se afla în concediu pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 3 ani;
e)salariatei care se afla în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 18 ani.
(2)Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pâna la 6 luni dupa revenirea salariatei în unitate.


La revenirea din CCC, angajatorul poate dispune concedierea dvs ...
Daca la revenirea din CCC concedierea are loc in urma restructurarii postului, care sunt obligatiile angajatorului? Ma refer la perioada de preaviz, salariul compensatoriu...
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
andrei789, utilizator
Preavizul acordat in cazul concedierii nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Timpul de munca pe perioada preavizului este cel mantionat in c.i.m., daca in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia nu se prevede altfel.

Salariile compensatorii se acorda numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6 luni dupa concediul de risc maternal? ramona_c17 ramona_c17 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa revenirea la locul de munca in urma concediului de risc maternal (luat dupa nastere pentru alaptarea copilului) se ... (vezi toată discuția)
Concediere Carmen-Ramona Carmen-Ramona salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)