avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinaOlo

Activitate CatalinaOlo

Nu imi vine sa cred... am sunat la notar si a zis ca nu se poate! Ca cica cei de la cadastru ar fi reuzat deja asemenea acte ... Imi vine sa urlu de nervi
Răspuns la discuția am gresit!va rog ajutati-ma!
Nu sunt contabila, dar eu as ace o nota contabila de rectificare - adica tot cu storno - si ca explicatie "storno si nr. doc./data". Pt. penalizari si majorari, as lua o isa rol de la finante ... numai asa poti sa vezi ce si cum - daca nu, pana iti vine hartia de majorari, trece o eternitate!

Acum cel mai bine si mai bine ar fi sa vezi un expert contabil - cuvantul (si semnatura) contabilului e sfant!
Adevarul e ca pe mine a inceput sa ma intereseze subiectul acesta de cand mi s-a spus dintr-un birou notarial ca nu se poate vinde teren catre o persoana izica rezidenta in Ro, cetatean EU ...

M-am enervat si am sunat si la biroul juridic al Cadastrului, de unde mi s-a spus ca se poate ... :"> Dar telefonul l-am dat dupa ce am postat. :D
Imi cer scuze, nu sunt jurista, si poate inteleg eu gresit ce citesc. Anume, din ceea ce am citit, cetatenii comunitatii Europene se impart in 2 categorii (din punctul de vedere al legii 312/2005): cetateni ai EU care sunt rezidenti in Romania - si acestia au dreptul de a cumpara un teren in Romania oricand - si cetatenii EU nerezidenti in Romania, care au dreptul de a cumpara teren in Romania in 2012, respectiv 2014-teren forestier.

E corect ce am inteles eu?