Din vina mea, nu am inregistrat cateva bonuri fiscale emise de casa de marcat.Bonurile sunt din februarie, aprilie si iunie.Ce ma fac?Se modifica vanzarile, impozitul pe profir, tva-ul..Cum pot sa corectez?
Inregistrarile se fac la luna in curs cu nota explicativa si se refac situatiile pe luni cu rectificativ pt.D.100,imp.profit.tva cu regularizare pe colectat.Calculezi majorari de intar.pt.sume care ar fi trebuit virate si le virezi.
cum calculez penalizarile?As vrea sa fac toate calculele si sa platesc eu penalizarile pe loc sa nu afle si admin ce-am facut...daca depun rectificative calculeaz finantele penalizarile, nu?si atunci primeste admin plic de la ei ca are restante...La tva nu se primeste rectificativa.Acum 2 luni am vrut sa fac pentru ca admin a avut in geanta cateva facturi pe care nu mi le-a dat la timp si cei de la Finante n-au primt..au spus sa ramana asa..
La TVa faci regularizare pe colectat la luna in curs(sept) nu rectificativ.Calculezi de ex, la luna ian.trebuia sa prinzi si vanzarile pe care le-ai omis pe total colectat-total deductibil,rezulta tva de plata S ,din care scazi ce ai platit aferent lui ian. si rezulta cat mai aveai de plata.Aplici 0.1% maj.din suma neplatita imnultita cu nr.de zile pana la plata dif.Sfatul meu este sa depui decont si sa faci plata majorarilor in aceeasi zi.Decontul de tva il faci tu? Daca nu,cine-l face oricum va sesiza dif.din regularizare si implicit va afla si administratorul.Dupa parerea mea este mai corect sa-l informezi despre omisiune si de faptul ca te angajezi sa platesti tu majorarile.Cred ca va aprecia sinceritatea.Este mai greu de explicat ulterior admin. de ce nu l-ai informat.La imp.pe profit procedezi la fel.
multumesc foarte mult, d-na Cristina.In nota explicativa ce trebuie sa scriu?Iar cand fac plata penalitatilor ce scriu in foaia de varsamant?Bugetul statului?
Rectificative
confidus
Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca exista vreun act legal , care reglementeaza la modul general dreptul de a depune declaratii rectificative sau, ... (vezi toată discuția)