Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca exista vreun act legal , care reglementeaza la modul general dreptul de a depune declaratii rectificative sau, dreptul de a depune declaratii rectificative este reglementat in mod specific de fiecare act normativ?
Si una si cealalta ...
Cadrul general e dat de cadrul de procedura fiscala:
Art. 84
Corectarea declaraţiilor fiscale
Declaraţiile fiscale pot fi corectate de către contribuabil, din proprie iniţiativă.
norme :
81.1. Declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabili, din proprie initiativa, ori de cate ori constata erori in declaratia initiala, prin depunerea unei declaratii rectificative la organul fiscal competent.
81.2. Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular ca si cel care se corecteaza, situatie in care se va inscrie "X" in casuta prevazuta in acest scop, cu exceptia situatiei prevazute la pct. 81.3, precum si a impozitelor care se stabilesc de platitori prin autoimpunere sau retinere la sursa, pentru care se completeaza un formular distinct. Declaratia rectificativa va fi completata inscriindu-se toate datele si informatiile prevazute de formular, inclusiv cele care nu difera fata de declaratia initiala.
81.3. In cazul taxei pe valoarea adaugata, sumele rezultate din corectarea erorilor de inregistrare in evidentele de taxa pe valoarea adaugata se inregistreaza la randurile de regularizari din decontul lunii in care au fost operate corectiile.
Nicio problema! Nici eu nu m-am exprimat prea bine la inceput, ziceam de declaratii. Ceea ce ma intereseaza de fapt, daca este posibil, ca sa nu sa poata rectifica vreun act inaintat unor autoritati?