avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu nume gresit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu nume gresit

Angajatorul mi-a inregistrat numele gresit la angajare.Acum a facut corectia in Revisal.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimita declaratii rectificative pentru toata perioada in care eu am avut inregistrat numele gresit ( avand in vedere ca toate contributiile catre stat au fost platite pe acel nume, dar cu cnp ul meu corect)?Multumesc.
Nu e nevoie de rectificari la declaratii pentru ca evidenta se tine pe cnp.
Se pot face declaratii rectivficative , chiar daca CNP-ul este aceleasi , dar nu corespunde numele.

Eu cred ca trebuie sa fie identitate intre cele doua elementae : nume si CNP.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Parerea mea este ca ar trebui depuse declaratii rectificative.

Prevederile legale sunt urmatoarele:

Ordin nr.1045/2012:

ANEXA 7
INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE
a formularului 112 "Declaraţie privind obligaţiile
de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit
şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate"

Rectificarea declaraţiei
2.1. Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate poate fi corectată de contribuabili din propria iniţiativă, prin depunerea unei declaraţii rectificative.
2.2. Declaraţia rectificativă se utilizează pentru:
- corectarea impozitului pe venit, precum şi a contribuţiilor sociale datorate de angajatori şi entităţi asimilate angajatorilor şi reţinute de către aceştia de la asiguraţi;
- modificarea unor elemente de identificare a asiguratului;
- modificarea unor date pe baza cărora se determină stagiile de cotizare şi punctajul asiguratului în sistemul public de pensii, pentru situaţia când a fost omisă înscrierea unui/unor asigurat/asiguraţi sau în cazul în care asiguratul/asiguraţii a/au fost înregistrat/înregistraţi fără temei şi este necesară anularea respectivei înregistrări;
- corectarea altor informaţii prevăzute de formular.
2.3. Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular ca şi declaraţia care se corectează, bifându-se cu X căsuţa aflată pe prima pagină a formularului.
2.4. Declaraţia rectificativă se completează integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala acordata eronat noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat a primit deducere personala dar nu trebuia sa i se acorde, cim nefiind ... (vezi toată discuția)
Casa de asigurari salariat Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am si eu o intrebare: o societate din Bucuresti angajeaza o persoana din Buzau, la casa de asigurari a acestui salariat in d112 ce se trece ... (vezi toată discuția)
Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)