avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Asociatia de Proprietari si D112
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Asociatia de Proprietari si D112

Am urmatoarea situatie:
Asociatie de Proprietari (Bucuresti) din 2000, isi platesc darile catre stat (aferente angajatilor cu mandat, conventie civila, etc) prin ordin de plata lunar, insa nu au depus nici o data D112. Au depus totusi D205 cu regularitate.
Ce-i de facut pt a reintra in legalitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: simoalin , utilizator 13:36, 17 Decembrie 2011
Pentru “Declaratia 112″ se poate depune si rectificativa la cea initiala depusa
Declaraţia 112 poate fi corectată de contribuabili din proprie iniţiativă, prin depunerea unei declaraţii rectificative, tinand cont de urmatoarele:
- Declaraţia 112 rectificativă se întocmeşte pe acelaşi model de formular ca şi declaraţia care se corectează, bifându-se cu X căsuţa aflată pe prima pagină a formularului.

- Declaraţia rectificativă se completează integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.
Instructiuni de completare D 112 – valabile 2011 (Anexa nr. 7)
- În cazul veniturilor din salarii şi/sau al diferenţelor de venituri din salarii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul se calculează şi se reţine în conformitate cu dispoziţiile Codului fiscal şi a normelor de aplicare a acestuia.
- Declaraţia rectificativă întocmită conform actualelor proceduri se depune numai pentru rectificările care vizează perioadele de raportare ulterioare datei de 1 ianuarie 2011.
- Pentru perioadele de raportare anterioare datei de 1 ianuarie 2011 contribuabilii vor depune declaraţii rectificative potrivit legislaţiei specifice în vigoare în perioada la care se referă – deci pe baza aplicatiilor vechi
Cu tot respecul de rigoare....eu nu am inteles! Ce sa rectific daca NU am depus nimic! Rog cititi subiectul inainte de a raspunde! Rog am nevoie de un raspuns competent pt a actiona de luni!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu nume gresit CARMEN-ADELA CARMEN-ADELA Angajatorul mi-a inregistrat numele gresit la angajare.Acum a facut corectia in Revisal.Intrebarea mea este daca trebuie sa trimita declaratii rectificative ... (vezi toată discuția)
Sursa venit mariusdragu mariusdragu Buna ziua! Am un PFA in domeniul IT infiintat la finalul lunii august, anul trecut. Atat prima declaratie depusa (cea estimativa, pentru a-l declara la ... (vezi toată discuția)
Eror d112 kinga79 kinga79 Am erori pe recipisa, corectez si trebuie sa depum declaratie rectificativa? (vezi toată discuția)