Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi procedura pe care ar trebui să o urmez pentru rectificare?
Vă mulțumesc.
- la 100 puteti sa depuneti declaratie rectificativa oricand;
- 394? Nu 390? Se poate la ambele, dar in cazul 390 trebuie sa depuneti pana in 25, altfel veti fi amendat cu 2% din suma. La 394 se poate depune;
- pentru a rectifica declaratia 300 trebuie sa mergeti la Finante, acolo o sa va spune, cum se procedeaza.
Pentru mai multe detalii trebuie sa-mi spuneti cum predati declaratiile (online, cu program)?
cum va influenteaza aceste facturi la impozit? iesea de plata in plus in comparatie cu forfetarul? daca iesea in plus ar trebui sa le cuprindeti in septembrie si sa refaceti declaratiile
la tva cum va influenteaza?
daca nu va influenteaza in sensul ca oricum rezulta tva de recuperat sau oricum platiti doar forfetarul puteti sa le cuprindeti in contabilitate in luna octombrie, si scrieti pe le ca le-ai primit cu intarziere.
vedeti cum va influenteaza si luati hotararea in functie de acest lucru
Pentru a corecta decontul de TVA, se face o cerere la Administratia financiara prin care se solicita corectarea erorilor din decontul initial, insotit de:
- copie dupa declaratia depusa deja
- balanta de verificare
- declaratia corecta
- declaratie pe proprie raspundere a administratorului ca aceasta corectie nu intervine in urma unui control fiscal.