Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA rectificativ pe luna octomabrie. Firma este platitoare de tva lunar.. Dar stiu ca nu se poate sa fac rectificativa la 300 si acum cand depun 394 corect nu o sa mai bata cu decontul. Ce pot face?
-depuneti cerere de indreptare erori materiale la registratura ANAF in care ii rugati sa rectifice la nivel de luna octombrie decontul de tva.
Faceti un tabel cu coloana 1 declarat si coloana 2 rectificat, plus declaratie ca nu aveti control.
De asemenea atasati decontul 300 vechi declarat si cel nou rectificat.
Dupa ce analizeaza si va aproba, se emite o decizie ce va va permite sa includeti in decontul de tva al perioadei urmatoare, la randul de regularizari acea diferenta
-treceti direct suma la randul de regularizari in decontul lunii urmatoare, in fond decl 394 e doar informativa.
multumesc....o sa trec suma la rd de regularizari in decontul urmator...sper sa nu se sesizeze neconcordantele care o sa fie intre d 394 si decont 300 pe luna octombrie pana luna viitoare.
Decl 300
Amrinela
Buna,
in luna ian.2012 am transmis eronat D300, am omis sa completez randul 17.1 si 27.1 si nu am corelatie cu D394, cum pot corecta?
Multumesc! (vezi toată discuția)