Buna dimineata!
Tin contabilitatea la o firma cu TVA la trimestru si de la infiintare pana in prezent am inregistrat doar TVA de recuperat. La sfarsitul lunii 09. 2013 am constatat o diferenta de 20 lei in plus din 2012 si o diferenta de 300 lei tot in plus din luna 06.2013. Cum pot corecta aceste greseli? Depun o rectificativa, dar am inteles ca nu se depune rectificativa la D 300, sau depun o declaratie cu sumele corecte pe 09.2013, dar in acest caz trebuie sa preiau o suma mai mare a TVA-ului cu aceasta diferenta din D 300 a lunii 06.2013. Cum este corect?
Va multumesc!
Nu exista rectificativa la declaratia 300 ci se completeaza o cerere de corectare a erorilor materiale care se depune la registratura impreuna cu copia decontului gresit + o declaratie pe propria raspundere a administratorului societatii
In primul rand ar trebui sa identificati de unde provin diferentele si mai apoi sa decideti daca este cazul sa dpuneti cererea de corectie(daca chair sunt erori materiale), sau sa preluati pe coloanele de regularizari din deconturile urmatoare diferentele constatate.