avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura introdus pe alt furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura introdus pe alt furnizor

Buna ziua!

in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe aceasta.adica gresit.
acum am corectat,dar intrebarea este trebuie sa pun declaratii rectificative pentru fiecare luna?si care sunt acele declaratii pe care trebuie sa corectez?pot sa am mai multe probleme din aceasta?se calculeaza penalizari?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:05, 7 Februarie 2010
Daca aceasta corectie v-a influentat impozitul pe profit, depuneti rectificativa la D 100.
Daca v-a influentat TVA, corectati D 300.
Se modifica D 394.
Se depune D 390 (fiind achizitie din Ungaria, este AIC). Atentie in acest caz si la perioada impozabila dpv al TVA. Daca ati fost platitor trimestrial de TVA, deveniti platitor lunar.
Multumesc!
As dori sa copletez un pic aici. Intrucat doar furnizorul este eronat probabil suma este identica indiferent de beneficiar prin urmare nu depuneti rectificative la Impoztul pe profit.
Acelasi tratament sa-l faceti si la decontul de TVA (de regula nu prea se face rectificativa la el pentru ca procedeul este unul neplacut, treb mers cu jurnalele, etc.) Daca exista vreo diferenta valorica o puneti in linia Regularizari din Decontul de TVa actual si o declarati acum si gata.

La declaratia D390, privind livrari si achizitii intracomunitare, daca cumva atunci a fost inclus (desi nu cred pentru ca sigur nu a operat taxare inversa, etc.) trebuie sa faceti rectificativa. Numai ca aici se vor plati o serie de penalitati calculate la suma rectifivata.

Desi pe total traiesc cu impresia ca nu este necesara nici o rectificativa, recomand stornarea inregistrarilor initiale si repunerea lor pe furnizorul corect

Veti avea o suma cu minus si una cu plus prin urmare nu afecteaza nici un fel rulajul.

Daca ati depus deja bilantul atunci faceti coectia luna curenta, daca nu s-a depus faceti modificare pe luna respectiva sau la 31.12.2009.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Cosmin Antohe, Contabil
Atentie: s-a inregistrat o achizitie din Romania (Mol Romania). In realitate era vorba de o AIC (Mol Ungaria). In consecinta, s-a inregistrat eronat TVA deductibil (decont 300 care va trebui corectat), iar furnizorul nu a fost inclus in Declaratia 390 privind achizitiile si livrarile intracomunitare deoarece figura ca furnizor din Romania. In ceea ce priveste Declaratia 100, nu putem sti (putem doar presupune), daca aceasta corectie i-a afectat sau nu impozitul pe profit. =D> pentru @cos55ap
Eu asa stiu ca nu trebuia sa includem in D 390 deoarece nu este taxare inversa.Furnizorul din Ungaria a facturat cu TVA.
Am stornat inregistrarile initiale si am introdus corect acum in ianuarie.atunci e corect daca pun pe linia Regularizari din contul de TVA actual diferenta valorica?


mai am o intrebare.seful meu este asociat si administrator(apare in Act Constitutiv) dar nu are contract de munca.pot sa deduc cheltuielile de transport si cazare pentru el?pot sa-i dau si diurna?


Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Firma patitoare de tva pana in aug 2020 bulzanv bulzanv firma patitoare de tva pana in aug 2020 poate depune corectie la dec tva aferent aug 2020 (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)