avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura introdus pe alt furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura introdus pe alt furnizor

Buna ziua!

in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe aceasta.adica gresit.
acum am corectat,dar intrebarea este trebuie sa pun declaratii rectificative pentru fiecare luna?si care sunt acele declaratii pe care trebuie sa corectez?pot sa am mai multe probleme din aceasta?se calculeaza penalizari?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:05, 7 Februarie 2010
fat frumos a scris:

Atentie: s-a inregistrat o achizitie din Romania (Mol Romania). In realitate era vorba de o AIC (Mol Ungaria).


Corect, nu am fost in totalitate atent eu ma gandeam ca pe romania trebuia factura pusa. Dar recitind pe ungaria se facuse mentiunea.

Pe partea de TVA tot pe regularizari recomand a se inregistra suma corectata (intrucat TVA-ul platit in ungaria nu este deductibil si probabil in decontul initial acest TVa a fost inregistrat ca deductibil). Firma are dreptul de a-si recupera aceste sume de la guvernul Ungar odata cu dovada intrarii bunurilor in tara.

Intrucat nu ati aplicat regimul de taxare inversa, in D390 ati facut bine ca nu ati incluso.

Mai sus am mentionat cu as fi procedat eu, dar modul cel mai corect de a corecta este dat de cadrul legal pe care recomand a fi citit in integralitate.

O.M.F. nr 1638 / 2005 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 520/2005 pentru aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata


Am preluat doar articolele care fac legatura cu opinia mea

9.1. În situatia în care, în urma corectarii erorilor, rezulta o suma negativa de taxa pe valoarea adaugata, platitorul o va prelua în decontul perioadei fiscale urmatoare, la sectiunea "Regularizari", randul "Soldul sumei negative a taxei pe valoarea adaugata reportata din perioada precedenta, pentru care nu s-a solicitat rambursare".
9.2. În situatia în care, în urma corectarii erorilor, rezulta o suma pozitiva de taxa pe valoarea adaugata, platitorul o va prelua în decontul perioadei fiscale urmatoare, la sectiunea "Regularizari", randul "Soldul TVA de plata din decontul perioadei fiscale precedente neachitata pana la data depunerii decontului de TVA". Termenul de plata a diferentei pozitive de taxa pe valoarea adaugata se stabileste, potrivit reglementarilor legale, în functie de data comunicarii deciziei de corectare sau a înstiintarii, dupa caz.
Am uitat sa mentionez corectarea Declaratiei 392B (daca firma se incadreaza in plafonul respectiv si daca aceasta declaratie a fost depusa). In legatura cu Decontul 300, este foarte corect ce a spus colegul @cos55ap.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma patitoare de tva pana in aug 2020 bulzanv bulzanv firma patitoare de tva pana in aug 2020 poate depune corectie la dec tva aferent aug 2020 (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Decl.390 cristinabojescul cristinabojescul In luna septembrie am inregistrat eronat o factura proforma in decl.390.Am stornat factura si voi face rectificativa la 390 si regularizare in decontul de tva ... (vezi toată discuția)