avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate POPA C,

Activitate POPA C,

Ati scris asta: Puteți anula în instanță un nou act de executare, dar nu mai puteți scăpa de plata datoriei. Daca puteti explica ceea ce chiar dvs ati scris. Ce act pot anula in instanta? Avem un nou act de executare. Il pot anula? Anularea actului de poprire ce inseamna? Nu inteleg. Va contraziceti. Mersi oricum

Dapix a scris:

Dar nu va spus nimeni că mai puteți anula aceasta poprire, dacă n-ați plătit taxa de timbru.
Ați ieșit din termenul de contestare, care a fost de doar 15 zile,

Deci nu mai puteți face nimic, nu mai puteți anula nimic, pentru că termenul de contestație e de doar 15 zile, de cănd ați aflat de executare.

Nu prea inteleg. Cum pot anula aceasta poprire dar nu scap de plata datoriei? Daca se poate o detaliere va rog? Executarea nu e perimata? Sunteti avocat? Scuze ca intreb dar e viata mea in joc.

Dapix a scris:

Din păcate chiar ați pierdut în prezent dreptul de a contesta executarea silită.
Trebuia obligatoriu sa plătiți în termen taxa de timbru.

Referitor strict la acest dosar, momentan nu mai aveți ce face.
Chiar dacă mai depuneți odată contestație, și de acestă dată plătiți taxa de timbru, pierdeți banii aiurea aruncați în vânt, deoarece acțiunea o va respinge instanța.

Este adevarat, ca orice act emis de executor îl puteți contesta, dar acest lucru nu va duce la anularea executării silite.
Puteți anula în instanță un nou act de executare, dar nu mai puteți scăpa de plata datoriei.

Se spune ca poti contesta orice act de executare dar ce sa contesti daca nu mai esti in termen? Primul act de executare nu a fost contestat dar il contest pe al doilea. Cum oare daca nu mai sunt in termen? Nu se poate lua in calcul contestatia formulata va rog?

Dapix a scris:

Acum ati primit o alta instiintare de poprire pe acelasi dosar'?
Daca e vorba de aceeasi executare, nu mai sunteti in termenul de 15 zile.
Doar daca acum e alt dosar de executare ati putea fi in termen.

Prima data au poprit cont bancar si acum direct casa de pensii.
In cont nu aveam bani.
Dapix a scris:

Acum ati primit o alta instiintare de poprire pe acelasi dosar'?
Daca e vorba de aceeasi executare, nu mai sunteti in termenul de 15 zile.
Doar daca acum e alt dosar de executare ati putea fi in termen.

E acelasi dosar de executare datand din 2016. 07.09. Nu inteleg ce ar fi trebuit eu sa fac. Daca nu am platit taxa de timbru gata, am pierdut totul? Nu exista nici o varianta favorabila mie? Multumesc
Va rog un mic ajutor. Am facut o contestatie la executare silita contra DGITL insa nu am platit taxa de timbru. Contestatia s-a inchis ca nu am platit taxa, nu a fost nici un termen. Acum am primit din nou o instiintare poprire de la DGITL si as vrea sa o contest. Pana acum nu au poprit nimic, de acum incolo vor popri. Are vreo importanta primul dosar la care nu am platit taxa de timbru cu dosarul pe care il voi face acum si la care am de gand sa platesc taxa desi a foarte mare? Si daca apuca sa ia din bani, sa scriu ca doresc intoarcerea executarii? NU am bani si sunt invalida, trebuie sa ma descurc singura. Poate ma ajutati si pe mine? Multumesc.
Extrasul de carte funciara a unui bloc poate fi facut public?
Da in ce temei legal?
Intrebare doar pentru avocat. Exista sansa ca un judecator sa respinga o cerere de chemare in judecata obiect pretentii pentru ca reclamantul prezinta acte bazate pe acord de asociere cu membri care nu mai exista? Cf L196/2018 ar fi trebuit actualizat acordul si w vechi de 14 ani si cu membrii noi dar nuna fost asa. actiunea in instanta se bazeaza de fapt pe un fals.
Avocatul asociatiei de proprietari reprezinta niste indivizi - comitetul executiv care se folosesc de actele asociatiei de la infiintare. Intre timp nu mai sunt aceiasi membri de asociatie deci acordul de asociere nu mai este valid. Avocatul semneaza in numele lor cereri de chemare in judecata insa el de fapt acopera ca asociatia foloseste falsul. Ce ar trebui sa faca avocatul in cazul in care afla ca este pus sa acopere un fals? Ca el nu face nimic, merge inainte. Culmea este ca nici judecatorii nu verifica actele asociatiei pentru ca este acest avocat care iese la inaintare prin semnatura sa.