avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate popvip

Activitate popvip

Somarea sa o fac prin avocat, o avea mai mult impact?

gi-jane2 a scris:

actioneaza in judecata , solicita radierea ipotecii pt ca s-a implinit termenul de prescriptie. V-am mai zis in celalalt topic descis de dvs.
sa il notificati, e doar asa, o incercare sa obtineti amiabil suma si sa nu ziceti ca nu ati incercat.
popvip a scris:

Iar dacă mai exista ipoteca, pot actiona legal? Cum o poate el scoate de sub ipoteca, fata semnătura mea?

gi-jane2 a scris:

puteti solicita un buletin de informare pt acel imobil de la ocpi, vedeti daca are ipoteca pe el si puteti solicita in scris persoanei care are sa va dea sulta sa v-o dea si sa ii dati declaratie sa scoata casa de sub ipoteca ( daca o mai exista). Daca vrea sa va dea bine, daca nu, nu aveti cum sa o obligati.

Iar dacă mai exista ipoteca, pot actiona legal? Cum o poate el scoate de sub ipoteca, fata semnătura mea?

gi-jane2 a scris:

puteti solicita un buletin de informare pt acel imobil de la ocpi, vedeti daca are ipoteca pe el si puteti solicita in scris persoanei care are sa va dea sulta sa v-o dea si sa ii dati declaratie sa scoata casa de sub ipoteca ( daca o mai exista). Daca vrea sa va dea bine, daca nu, nu aveti cum sa o obligati.

Adică dacă imobilul mai este sub ipoteca îl pot somn ptr plata?

gi-jane2 a scris:

Și dacă acționez în instanță de judecata neplata, nu se mai poate?

Dapix a scris:

Doar dacă vrea să v-o dea benevol. După 3 ani intervine prescripția.

Se mai poate recupera sulta menționată într un partaj dacă aceasta nu a fost solicitata si platita legal în următorii 3 ani de la semnare?
Mulțumesc!
Va mulțumesc ptr răspunsuri.
Avand doar 18 ani si minte 0, nu mi-au lasat acel contract, clar ei l-au luat sa nu il activez mai tarziu. Clar ca ei spun ca l-am luat atunci.....si nu il dau pe al lor....dar totusi cred ca legal ii pot soma cumva ( printr-un avocat..) sa imi puna la dispozitie o copie fiind parte din contract, dar cum?
Ceva vag imi amintesc de zona, dar nume, etc nimic.
Este un partaj da, iar partea mea de mostenire am cedat-o prin acel act contra a ceva (posibil o suma de bani) dar asta scrie doar in cel act.
Ideea este daca legal se mai poate recupera ceva prin instranta de judecata, actul o sa il gasesc cumva, de la un avocat, ceva o baza nationala o sa gasesc etc.
Nu trebuie sa detina dovezi de plata scrise in contract? Transfer, ordin de plata, documente justificative de plata?
In act nu stiu ce scrie exact ca nu il am, dar din ce am inteles.. scrie ca cedez partea de mostenire, iar respectiva persoana ma despagubeste cu suma de.....etc. Despagubirea nu s-a facut.
Eu sunt privat de document si vreau sa intru in posesia lui si nu stiu cum. Notarul nu il mai stiu unde s-a facut actul.
Nu poate fi legal actionat in instanata atat timp cat despagubirea nu s-a facut?

Nu inteleg, daca nu face dovada despagubirii, nu se poate actiona in instanta? efectiv contractul nu a fost onorat de partea ce trebuia sa o faca.
Este lege in acest sens ca daca nu se onoreaza clauzele, se prescriu in 3 ani?
19 ani.