Instructajul introductiv general in fisa de instruire individuala.
La " Semantura celui care a efectuat instruirea" semneaza responsabilul SSM ( serviciu intern/serviciu extern) care a efectuat instruirea.
La "Semnatura celui care a verificat insusirea cunostintelor" semneaza tot responsabilul SSM care a efectuat instruirea sau cine daca nu acesta?
Buna seara,
In primul rand va multumesc pentru raspuns si imi dau seama ca nu am fost destul de explicit.
Asa ca doresc sa precizez urmatoarele:
1.Pentru executarea unor lucrari de constructii civile compania la care lucrez doreste sa realizeze lucrarile de infrastructura cu un subcontractor prin intermediul unui contract de prestari servicii. Anexat la acest contract eu am intocmit si o Conventie pe linie de SSM conform prevederilor Art. 15 (1) pct.30.din HG.1425/2006, care se va semna de ambele parti o data cu contractul.
2.In continutul acestei conventii am introdus si un Articol denumit “Penalizari in vigoare” unde de ex. am prevazut urmatoarele penalalizari daca nu sunt respectate prevederile legale:
a.Fumatul în locurile nepermise ……...100 Euro
b.Comportament neadecvat, violent, ostentativ față de colegi sau personal ………………..250 Euro
c.Neasigurarea protecțiilor colective, schele de lucru, balustrade, pasarele de trecere, împrejmuiri, platforme de lucru sau acces, etc.)…………300 Euro
d.Neutilizarea echipamentului de protectie individual (E.I.P.)....................................…200 Euro
Aceste penalizari urmand a se aplica in cazul in care subcontratorul nu va lua masuri imediate in urma rapoartelor de neconformitate pe linie de SSM care i-au fost inaintate.
3.Subcontractorul spune ca aceste sanctiuni financiare nu sunt legale, este adevarat?
Buna ziua,
In convenția pe linie de SSM, AII-SU si Mediu anexa la contractul de prestări servicii cu alți angajatori (subcontractori) pot introduce si pot introduce si penalizări finaciare? Sau nu ca sunt ilegale?