Multumesc pentru raspuns, de ce m-am temut, nu scap. Chiar si o procura este complicat de facut, pentru ca mai nou notarii romani solicita ca orice procura sa aiba apostila (ca si pana acum), PLUS verificata la consulat. Problema este ca un consulat este f departe (~ 1000km), si ruda mea are aproape 90 ani.
Chiar as fi curios sa inteleg de ce Romania, ca si semnatar al conventiei de la Haga, nu (mai) considera apostila suficienta pentru recunoasterea unui act incheiat in alta tara.
O alta nedumerire pe care o am: se pare ca statul roman impoziteaza orice vanzare, dar nu tine cont daca acea vanzare a produs profit si cat profit. Ipotetic, daca eu am cumparat o proprietate cu 1mil ron si o vand peste 3 ani cu 1.4mil ron, profitul este 400k, dar impozitul este pentru 950k (=1.400 - 450)? Sau am inteles eu gresit?
Buna ziua, as dori sa cumpar un teren de la o ruda de-a mea. Nici eu nici el nu mai locuim in Romania,dar proprietatea este in Romania, si as vrea sa stiu daca suntem obligati sa facem actele in Romania, sau le putem face in tara de domiciliu (Canada). Este mult mai usor si pentru noi sa facem plata prin transfer bancar in Canada in loc sa convertesc in lei/euro si apoi sa ii aduc inapoi in Canada. Cum s-ar plati taxe/impozite in acest caz?