avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate Punctulet

Activitate Punctulet

Va multumesc frumos, o zi buna va doresc !
Buna ziua,

Daca as obtine venituri din dobinzile titlurilor de stat care sunt neimpozabile, trebuie sa platesc CAS CASS daca dobanzile anuale nu depasesc 30600 lei?
Daca depasesc 30600 lei din dobanzile titlurilor de stat platesc 10% asigurari de sanatate din toata suma sau doar din suma care depaseste 30600 lei?
Ce se va intampla de la 1 Ianuarie 2023 cu norma de venit de 30600 lei pentru investitori se va modifica la 6 salarii brute in loc de 12 salarii brute cat este actualmente? si daca da cum se va plati CAS CASS ?
Deci sa inteleg ca trebuie sa le declar si sa platesc impozit 10% deoarece nu a fost implicata instanta de judecata?
Buna seara,

Am semnat acum 3 ani un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar am platit si un avans, dezvoltatorul imobiliar nu si-a respectat obligatiunile promise (finalizarea si semnarea contractului la termenul stabilit), am semnat de comun acord cu acesta o conventie de incetare fiindu-mi restituit avansul platit si daune interese conform clauzei penale din antecontract.
Daunele interese sau titlu de penalitati trebuie declarate si impozitate?

Cu respect, o seara buna!