Am semnat acum 3 ani un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar am platit si un avans, dezvoltatorul imobiliar nu si-a respectat obligatiunile promise (finalizarea si semnarea contractului la termenul stabilit), am semnat de comun acord cu acesta o conventie de incetare fiindu-mi restituit avansul platit si daune interese conform clauzei penale din antecontract.
Daunele interese sau titlu de penalitati trebuie declarate si impozitate?
Nu se datoreaza impozit asupra "despagubirilor" daca acestea reprezinta daune-interese, stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, penalizari si orice alte sume solicitate pentru neindeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, daca sunt percepute peste preturile si/sau tarifele negociate.
Nu, sunt 3 situatii diferite expuse. Dvs. va incadrati pe alte sume solicitate pentru neindeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, prin urmare nu trebuie sa platiti.
Tva la penalitati?
bestb
Salut!
Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)