avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am semnat acum 3 ani un antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am semnat acum 3 ani un antecontract de vanzare-cumparare ...

Buna seara,

Am semnat acum 3 ani un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar am platit si un avans, dezvoltatorul imobiliar nu si-a respectat obligatiunile promise (finalizarea si semnarea contractului la termenul stabilit), am semnat de comun acord cu acesta o conventie de incetare fiindu-mi restituit avansul platit si daune interese conform clauzei penale din antecontract.
Daunele interese sau titlu de penalitati trebuie declarate si impozitate?

Cu respect, o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Punctulet , utilizator 17:10, 18 Noiembrie 2022
Nu se datoreaza impozit asupra "despagubirilor" daca acestea reprezinta daune-interese, stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, penalizari si orice alte sume solicitate pentru neindeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, daca sunt percepute peste preturile si/sau tarifele negociate.
Deci sa inteleg ca trebuie sa le declar si sa platesc impozit 10% deoarece nu a fost implicata instanta de judecata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, sunt 3 situatii diferite expuse. Dvs. va incadrati pe alte sume solicitate pentru neindeplinirea totala sau partiala a obligatiilor contractuale, prin urmare nu trebuie sa platiti.
Va multumesc frumos, o zi buna va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la penalitati? bestb bestb Salut! Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament pe baza de antecontract termen finalizare nerespectat andreeaAntili andreeaAntili Buna ziua,am achizitionat un apartament care nu va fi finalizat la termenul stabilit, pot obtine ceva despagubiri pe baza antecontractului?Precizez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare penalitati de intarziere flavius2011 flavius2011 Buna ziua, Penalitatile de intarziere trecute in factura de telefon unde trebuie trecute in momentul in care completez decl 300 si 394. Daca le cuprind in ... (vezi toată discuția)