avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare penalitati de intarziere

Buna ziua,
Penalitatile de intarziere trecute in factura de telefon unde trebuie trecute in momentul in care completez decl 300 si 394. Daca le cuprind in baza impozabila nu este corecta valoarea tva-ului.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:05, 23 Octombrie 2013
Conform codului fiscal, art 137, alin 3, lit. b, c
[ link extern ]
(3) Baza de impozitare nu cuprinde următoarele:
...
b) sumele reprezentând daune-interese, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, penalizările şi orice alte sume solicitate pentru neîndeplinirea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, dacă sunt percepute peste preţurile şi/sau tarifele negociate;
c) dobânzile, percepute după data livrării sau prestării, pentru plăţi cu întârziere;
...

Nefiind cuprinse in baza de impozitare nu le veti declara.
Cititi si :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la penalitati? bestb bestb Salut! Am nevoie de un raspuns urgent cu privire la colectarea tva la penalitati. Am antecontract cu un client pentru vanzarea unui apartament, in care se ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere factura popana popana Buna ziua! In cazul unui contract in care se stipuleaza ca furnizorul plateste penalitati pentru intarzierea livrarii bunurilor contractate, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Factura penalitati acarmen03 acarmen03 Buna dimineata! Am incheiat un contract cu o firma! Firma a livrat cu intarziere produsele catre Primarie! Primaria calculeaza penalitati de intarziere la ... (vezi toată discuția)