avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie apartament pe baza de antecontract termen ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie apartament pe baza de antecontract termen finalizare nerespectat

Buna ziua,am achizitionat un apartament care nu va fi finalizat la termenul stabilit, pot obtine ceva despagubiri pe baza antecontractului?Precizez ca
dezvoltatorul ne-a spus ca trebuie sa refacem antecontractul deoarece termenul de predare va fi altul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:49, 5 Septembrie 2019
Daca v-ati indeplinit obligatiile din promisiunea de v/c si exista clauze privind penalizari pentru depasirea termenului de predare exista motive sa cereti despagubiri dezvoltatorului in baza clauzelor din promisiune. Credeti ca dezvoltatorului v-ar fi iertat daca nu v-ati fi indeplinit obligatiile?
Termenul de predare a imobilului poate fi modificat, prin simpla manifestare a partilor antecontractului de vanzare-cumparare.

Totusi,din ce motiv constructia nu a fost finalizata?

Va puteti interesa de istoricul societatii dezvoltatoare.

Este aceasta societate solvabila, asa incat sa va adresati instantei de judecata?

In ipoteza rezolutiunii antecontractului de vanzare-cumparare, si a repunerii in situatia anterioata, puteti obtine avansul remis,daune -interese pentru prejudiciul cauzat .( avansul va fi restituit conform clauzei contractuale ).

Veti putea initia executarea silita , in toate formele sale, insa in patrimoniul societatii trebuie sa existe bunuri, venituri, asa incat executarea sa fie una efectiva.

Prin site-ul www.portal.just.ro puteti cauta litigiile in care a fost implicata societatea cu care ati perfectat antecontractul de vanzare-cumparare.

Consultati un avocat.

Cititi cu atentie antecontractul sau mergeti la un avocat care sa il studieze pt a vedea exact conditiile contractuale si obligatiile asumate.

De principiu aveti la dispozitie fie prelungirea termenului contractual, fie restituirea avansului cu sau fara daune, fie obligarea promitentului la incheierea actului. Fiecare din aceste cai depind au costuri diferite, sansele de castg le apreciaza in concret un avocat si - ma repet - depind f mult de ceea ce ati semnat in antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)