avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate Elenaiulia1978

Activitate Elenaiulia1978

Si daca depun cerere in contencios administrativ imi pot ridica permisl de la momentul depunerii cererii?

latka a scris:

Gresit. Conform constitutiei (fapta s-a petrecut in 2021) :
ARTICOLUL 15
(1) Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea.
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

Numai ca politia nu cunoaste legile, iar drepturile se cistiga in instantele de contencios administrativ. Preferabil cu avocat.
[ link extern ]

Liliana8956 a scris:

În 2022, șoferii care au rămas fără permis de conducere și susțin un examen cu teste grilă pentru redobândirea permisului auto suspendat pot reduce termenul cu o treime, de la 90 de zile la 60 de zile, nu la 30 de zile precum în 2021, potrivit Ordonanței nr. 1 din 27 ianuarie 2022



Bună ziua,

Am primit o amenda si o supendare de permis de 90 de zile in august 2021,am contestat procesul verbal si in noiembrie 2022 mi a venit decizia definitiva in defavoare mea.
Anul trecut se putea da examen de redobandire si iti puteai lua permisul la 30 de zile.
Am depus cerere de reducere a suspendarii,dar s a redus doar cu o treime,nu conform codului rutier in vigoare la săvârșirea faptei(reducere la 30 de zile)

Pot invoca legea mai favorabila? Ce mai pot face?
Bună ziua,

Anul trecut am primit o suspendare la permis de 90 de zile.Conform codului rutier valabil la acea data puteam sa dau exam si sa il iau dupa 30 de zile.
Am contestat procesul verbal si am pierdut.Intre timp codul rutier s-a schimbat si prevede ca se reduce suspendarea doar cu o treime.

Acand in vedere ca conteaventia mea este de anul trecut ce reglementare se aplica??