daca d-voastra vi se pare ciudat... ce sa mai zic de mine, ca profan :)
am fost in belgia unde am insotit un prieten la notar. prietenul scrisese o pagina in romana si engleza. notarul i-a scris pe hartie; aceast inscris a fost facut in fata mea de numitul... nu-l preocupa deloc ce a scris pritenul meu. o facea pe proprie raspundere. doar certifica ca prietenul meu a scris acea hartie. in belgia, deci in uniunea europeana.
exista un certificat de mostenire al apartamentului. 2 frati, fiecare cate 1/2. nu aici e problema. unul dintre notari spune asa: ai semnat un contract de inchiriere deci automat faci un venit, deci automat trebuie sa platesti taxe. dupa plata taxelor faci ce vrei cu banii ramasi.
ideea era ca cei 2 frati locuiesc in sectoare diferite, sunt chiar 2 frati (nu dusmani), A e mai instarit decat B, A doreste ca toti banii din chirie sa-i revina lui B si A doreste sa evite pierderea de timp (inregistrarea contractului la 2 administratii financiare diferite, cu ambii frati prezenti de fiecare data...) B are o procura de la A, a semnat contractul de inchiriere, beneficiaza de toti banii din chirie, platea intregul impozit pe suma din contract. mai simplu si fara complicatii.
am fost. la 3. acelasi raspuns.
cazul: 2 frati mostenesc un apartament. apartamentul este inchiriat catre un tert. unul dintre frati (A) doreste sa cedeze partea lui din chirie celuilalt frate (B). la inregistrarea contractului la fisc i se cere lui A o declaratie notariala precum ca A este de acord ca B sa incaseze intreaga suma stabilita de contractul de inchiriere. dar notarul refuza eliberarea unei asemenea declaratii. de ce? si care este solutia? (simplu si eficient)
buna ziua,
sunt mostenitorul unui imobil (dupa tatal meu, decedat in septembrie 2007) in care locuieste o persoana care are un contract de comodat semnat cu tatal meu. eu nu sunt in posesia unei copii a contractului, comodatarul spune ca are contract pana in anul 2012 - dar nu vrea sa imi arate contractul - si refuza sa paraseasca imobilul. ce trebuie sa fac pentru a anula acest contract ? (doresc sa ma mut in acest imobil)
stimate doamne, stimati domni,
am preluat (ca urmare a decesului tatalui meu) un contract de furnizare a energiei electrice pe care l-am semnat la filiala Buftea a societatii Electrica S.A.
Tariful CR2 (explic necunoscatorilor) este tariful diferentiat - ca pret - pe doua zone orare. Citez de pe situl Electrica S.A.: "Tariful CR2 – de tip monom cu rezervare, diferentiat pe doua zone orare
Acest tip de tarif este compus din urmatoarele trei elemente: pret pentru rezervare de 0,1440 lei/zi, pret pentru energia electrica consumata in orele de zi de 0,4768 lei/kWh si un pret pentru energia electrica consumata in orele de noapte de 0,1551 lei/kWh.
Tariful CR2 este avantajos sa se aplice unui consum de energie el. care se realizeaza preponderent noaptea intre orele 22 si 7 si in zilele de sambata si duminica (exista un consum mai mare de 55% din cantitatea totala de energie electrica consumata)."
Nu discut faptul ca preturile de pe factura sunt mai mari decat cele prezentate pe site. Dar sa explic in continuare necunoscatorilor. In casa clientului este montat un contor de masurare a energiei electrice care inregistreaza 2 indexuri: consum de zi si consum intre orele 22.00 si 7.00 (+sambata si duminica). Comutarea intre cele doua indexuri este facuta de catre un ceas fabricat de "aem Timisoara", care este anexat contorului si care este sigilat. Nu stiu cum functioneaza comutarea (tehnic vorbind) dar stiu ca ceasul meu comuta seara la orele 22.26 si dimineata cu mult inaintea orei 6.30. In acest fel, naivul client plateste energie ieftina la tarif de zi (scump). Daca as presupune ca e ceasul defect si seara comuta cu 25-30 de minute intarziere, atunci de ce aceasta defectiune nu se pastreaza si dimineata ? Ar trebui sa comute cu acelasi nr. de minute dupa ora 7.00. Dar el, smecherul, comuta cu peste 30 de minute inainte de ora 7.00.
sa fac un calcul simplu: 0,4976 lei/kwh - 0,1619 lei/kwh = 0,3359 lei/kwh (acestea sunt tarifele de pe factura, nu cele de pe sit). diferenta de 0,3359 x 1 kwh x 20 zile x 12 luni = 80,616 ron in plus anual incasati de Electrica. De la un singur client. Inmultiti suma cu zeci, poate sute de mii de abonamente si veti constata ca discutam ( la 50 000 de abonati-1 100 000 euro) despre milioane de euro incasati prin inselaciune.
am trimis un mail cu cele scrise mai sus la adresa de contact (de pe site) a celor de la "Electrica SA" (dialog.clienti@sdb.ro) in data de 2 octombrie 2008, dar nu am primit nici un raspuns. contorul isi vede de programul obisnuit. ce solutii legale am ? pentru ca nu sunt dispus sa-i las sa fure in continuare cu nonsalanta.
p.s. au trecut 10 zile de la acest post si nu exista nici un raspuns. de ce oare ? :(