avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor cedare drepturi financiare intre frati
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

cedare drepturi financiare intre frati

cazul: 2 frati mostenesc un apartament. apartamentul este inchiriat catre un tert. unul dintre frati (A) doreste sa cedeze partea lui din chirie celuilalt frate (B). la inregistrarea contractului la fisc i se cere lui A o declaratie notariala precum ca A este de acord ca B sa incaseze intreaga suma stabilita de contractul de inchiriere. dar notarul refuza eliberarea unei asemenea declaratii. de ce? si care este solutia? (simplu si eficient)
Cel mai recent răspuns: nicu istrate , utilizator 15:24, 2 Mai 2011
Mergeti la alt notar
am fost. la 3. acelasi raspuns.
Rezulta din actele pe care le aveti ca d-voastra sunteti mostenitorii si ce si cum mosteniti?
exista un certificat de mostenire al apartamentului. 2 frati, fiecare cate 1/2. nu aici e problema. unul dintre notari spune asa: ai semnat un contract de inchiriere deci automat faci un venit, deci automat trebuie sa platesti taxe. dupa plata taxelor faci ce vrei cu banii ramasi.
ideea era ca cei 2 frati locuiesc in sectoare diferite, sunt chiar 2 frati (nu dusmani), A e mai instarit decat B, A doreste ca toti banii din chirie sa-i revina lui B si A doreste sa evite pierderea de timp (inregistrarea contractului la 2 administratii financiare diferite, cu ambii frati prezenti de fiecare data...) B are o procura de la A, a semnat contractul de inchiriere, beneficiaza de toti banii din chirie, platea intregul impozit pe suma din contract. mai simplu si fara complicatii.
Am sa intreb si eu maine la un notar, mi se pare ciudat.

Alte discuții în legătură

Ce posibile probleme implica primirea in spatiu a unei persoane? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Am un apartament si ca sa nu ramana nelocuit am gasit un prieten care va locui acolo fara chirie, doar sa isi plateasca facturile, sa ude florile etc... Deci ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat radugidi radugidi Sunt propietarul unui imobil si am facut un contract de comodat ptr.infiintarea unei firme a unui prieten(care intre timp a devenit dusman).Contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi recuperez garantia ? sebik sebik Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema.Am stat in chirie intr-un apartament.La inchiriere am semnat un contract cu proprietarul pe un an de zile cu ... (vezi toată discuția)