avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sanse am sa imi recuperez garantia ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sanse am sa imi recuperez garantia ?

Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o problema.Am stat in chirie intr-un apartament.La inchiriere am semnat un contract cu proprietarul pe un an de zile cu posibilitate de prelungire automata .Contractul a expirat dar nu am mai semnat nici un fel de act aditional pentru prelungire.Contractul nu a fost semnat cu martori sau in prezenta unui notar public.In momentul in care am hotarat sa ma mut am anuntat proprietarul de intentie insa nu cu 30 de zile cum era stabilit in contract.L-am anuntat cu 10 zile inainte de termen insa apartamentul l-am eliberat.Cheltuielile de intretinere inca nu au fost achitate.Ce sanse am sa primesc garantia inapoi daca platesc toate cheltuielile la zi?Exista vreo cale legala de recuperare in cazul in care nu doreste sa mi-o restituie?Daca nu platesc cheltuielile de intretinere si renunt la garantie in favoarea cheltuielilor prorietarul poate sa ma forteze legal sa mai platesc ceva?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sebik , utilizator 13:28, 12 Noiembrie 2010
Dar in contract faceti vorbire despre aceasta garantie?
Proprietarul recunoaste in vreun fel ca a primit garantia, sau puteti dovedi ca ati achitat acesti bani?
In contract este specificat ca daca nu anunt proprietarul cu 30 de zile inainte pierd garantia insa contractul a fost facut pe un an de zile si perioada a expirat .In contract mai era scris ca se prelungeste automat cu acordul partilor insa nu am semnat nimic in acest sens...nici un fel de act aditional nimic.Este valabil contractul in cazul acesta?Nu pot dovedi cu nimic ca am platit garantia proprietarului nu am primit nici un fel de hartie semnata pentru acesti bani din partea lui.Se poate sa nu recunoasca ca a primit acesti bani de la mine ?
Se poate sa nu recunoasca, dar in contract scrie ca pierdeti garantia daca nu anuntati in 3o de zile plecarea.
Deci se face vorbire de o garantie, dar probabil nu si despre cuantumul acesteia.
Incercati sa va intelegeti cu el sa compenseze intretinerea cu garantia, dar sa faceti un inscris cu aceasta intelegere.
Ok...In cazul in care nu ajung cu ei la o intelegere referitoare la compensare si nu primesc garantia inapoi pot sa ma oblige legal sa platesc cheltuielile ?Va multumesc mult anticipat pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa imi recuperez garantia ? sebik sebik Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema.Am stat in chirie intr-un apartament.La inchiriere am semnat un contract cu proprietarul pe un an de zile cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat edm_addicted edm_addicted Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii ... albert7 albert7 Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii unui imobil a rămas la proprietar din cauza că nu l-am anunțat cu 30 de zile înainte ... (vezi toată discuția)