edm_addicted a scris:
Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani (student fiind) iar echivalentul a doua luni de chirie au fost opriti de proprietar ca si garantie. Cum pot fi sigur ca imi voi recupera banii cand plec, pentru ca mi-au tot spus diferiti colegi de munca/facultate ca au intampinat diferite dificultati din partea proprietarilor cand si-au cerut chiria inapoi. Unii nu au mai primit nici un ban. Avand in vedere ca eu am echivalentul a 2 luni blocati la proprietar, nu o luna...asadar sunt ceva bani, ce-as putea sa fac? Avem contract inregistrat la agentia imobiliara si la administratia financiara.
Mentionez si faptul ca acum jumatate de an, expirand primul contract am refacut contractul cu proprietarul. In primul contract era mentionat faptul ca sunt 2 luni/chirie la proprietar ca si garantie. In al doilea contract nu s-a mai mentionat asa ceva.
Ati gresit ca nu ati stipulat acest lucru si in al doilea contract.In al doilea contract ati stipulat ca acesta este de fapt,o prelungire a primimului ?Totusi avand in vedere existenta primul contract ,daca nu ati adus stricaciuni apartamentului dupa folosinta si daca contractul s-a derulat exact pe perioada stipulata si ati respectat celelalte clauze contractuale se poate rezolva situatia.Daca proprietarul refuza sa va restituie suma este bine sa il notificati prin executorul judecatoresc si apoi,din nefericire,trebuie sa il actionati in judecata ,in pretentii, unde se administreaza probatorii cu acte,interogatoriu,expertiza si probabil,martori.:(