avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTRACT INCHIRERE SPATIU USCATORIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTRACT INCHIRERE SPATIU USCATORIE

am si eu o rugaminte sa ma ajutati intr-o problema....Acum un an de zile am inchiriat ca si persoana juridica spatiul de la parterul blocului destinat initial uscatorie.Locuiesc in scara respectiva.Am fost la fiecare apartament si am luat o semnatura daca este sau nu de acord sa inchirieze spatiul de jos.In proportie de mai bine de 80 % au semnat ca sunt de acord sa inchirieze spatiul de jos.Eu am investit o suma de bani pentru renovarea spatiului care a reprezentat chiria in avans pe 6 luni.Toate facturile de renovare aprtin asociatiei de locatari.Contaractul e semnat pe o perioada nedeterminata.Eu platesc o suma de 300 RON pe luna iar acum ei cica au gasit pe altii care sunt dispusi sa dea 700 ron .Ce pot sa fac in privinta asta ca eu am investit si in altelete si nu imi convine sa cedez spatiul.
Cel mai recent răspuns: outfit , utilizator 23:37, 7 Aprilie 2008
Ce scrie in contract privitor la imbunatatiri si la modalitatile de incetare a contractului (reziliere, denuntarea unilaterala)?
Scrie ca ca orice modiicare sau imbunatatire se face cu acordul asociatiei iar singura clauza de reziliere este daca nu platesc in termen de 30 de zile...cand asociatia are dreptul sa faca demersurile pentru a ma actiona in judecata
In cazul acesta nu au dreptul de a denunta unilateral contractul.
Dar nu inteleg de ce facturile de renovare apartin asociatiei... au fost emise pe asociatie?
da au fost emise pe asociatie .....ca si cum eu am platit chiria in avans pe 6 luni....(am primit chitanta de la asociatie) iar banii respectivi au intrat in renovare..geam termopan si gresie.Restul nu apare pe factura
Daca facturile respective au fost emise pe asociatie, e ca si cum le-ati fi datorat pt perioada respectiva si chiria si contravaloarea imbunatatirilor. Corect era sa fie emise pe societate si sa compensati cu chiria.
Mai mult, facturile fiind emise pe asociatie, imbunatatirile sunt proprietatea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Spatiile inchiriate de asociatie rebell_rose rebell_rose Buna ziua, La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem. Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)
Plangere potrivit 215, alin 2 cpen dani2011 dani2011 In urma cu aproape 6 ani am semnat un contract de inchiriere spatiu (apartament) pentru punctul de lucru al unei SC. La data semnarii contractului, august ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere cu majorarea chiriei AncaVSFS AncaVSFS Buna ziua, La 1 dec. 2019 imi expira contractul de inchiriere al apartamentului in care locuiesc din sept 2014. Pana acum, la fiecare prelungire a ... (vezi toată discuția)