avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reclamatie la fisc pt neinregistrare contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reclamatie la fisc pt neinregistrare contract de inchiriere

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament in octombrie 2011 cu contract de inchiriere pe 9 luni, adica pana in iunie 2012 inclusiv, fapt specificat in contract. Am platit toate datoriile, atat intretinere, electricitate, etc cat si chiria la zi, pana la sfarsitul lui iunie cand am plecat din apartament. Ne-am inteles cu proprietarul ca garantia de 550 de euro platita in octombrie 2011 ne va fi restituita in luna iulie, pe motiv ca nu s-au emis toate facturile din iunie 2012, desi ne-am oferit sa platim in avans o suma aproximativ egala cu una din oricare alta luna precedenta.
In apartament au avut loc cateva stricaciuni minore ce nu au cum sa depaseasca 150 de euro sub nicio forma si pe care ne-am inteles cu proprietarul sa le repare el si sa opreasca din banii de garantie.
Acum, de cateva zile, dupa indelungi insistente, intrucat nu mai raspundea la telefon, ne-a spus ca nu mai are ce bani sa ne restituie, ca a cheltuit mult cu reparatiile.
Ce putem face acum? Se mai poate recupera ceva din acesti bani?

Este foarte sigur faptul ca nu este inregistrat la fisc contractul de inchiriere, fapt ce nu ne-a interesat pana acum foarte mult. Indiferent de ce se intampla in legatura cu banii sunt interesata sa-i fac ceva plangere, reclamatie la fisc pentru ca nu a inregistrat contractul.
Mentionez ca am contractul de inchiriere semnat de ambele parti, unde se precizeaza si suma de 550 euro valoarea chiriei si perioada contractului.

Este prea tarziu pentru reclamatie avand in vedere ca s-a terminat perioada in care a fost valabil contractul? Daca nu, si depun aceasta reclamatie, este vreo sansa sa fiu invinuita si eu de ceva, in sens ca eram si eu responsabila sa se inregistreze contractul la fisc? Multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:16, 22 Iulie 2012
Daca faceti reclamatie,eventual respectivul va fi amendat,dar nu reclamatia nu garanteaza recuperarea garantiei
Dvs ca si locatar nu detineti obligatia inregistrarii contractului de locatiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat edm_addicted edm_addicted Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea obligatiilor dintr-un contract de inchiriere anca_gengiu anca_gengiu Buna ziua. Problema este urmatoarea: in urma cu 5 luni am inchiriat apartamentul al carui proprietar sunt eu. Am inregistrat la fisc contractul de inchiriere, ... (vezi toată discuția)