Buna ziua. Problema este urmatoarea: in urma cu 5 luni am inchiriat apartamentul al carui proprietar sunt eu. Am inregistrat la fisc contractul de inchiriere, deci totul a fost facut curat si la vedere. Acum, in urma unor neintelegeri, chiriasul a decis sa paraseasca locuinta, fara a-mi da un preaviz de 30 de zile asa cum era prevazut in contract.Problema nu este aceasta ci faptul ca utilitatile la acel apartament nu au mai fost platite de 3 luni, respectivul refuzand sa imi mai plateasca. Avansul depus ca si garantie a fost de o luna de plata a chiriei dar nu pot sa o scad din datoriile pe care le are catre mine deoarece in ultima luna in care a locuit in apartament el nu mi-a mai virat banii pentru chirie pe luna respectiva. Deci se considera ca avansul acopera plata chiriei pe ultima luna locuita in casa mea. Ce pot face sa obtin banii pe utilitatile neplatite? Am castig de cauza? Si de regula sumele vor fi recuperate intr-un timp indelungat? Merita efortul sa ma judec cu el , in cazul in care asta trebuie sa fac?
Mentionez ca ,contractul a fost incheiat pe un an de zile si se poate incheia cu acordul partilor. Respectivul si-a luat bunurile din locuinta si cheia mi-a dat-o si a plecat refuzand sa incheiem un contract de incetare a chiriei. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
Daca detineti contract de locatiune legal incheiat in care sunt concret precizate obligatiile locatarului,aveti dreptul sa solicitati recuperare debit acumat in instanta
Va multumesc pentru raspunsul promt. Contractul a fost inregistrat la fisc, eu platind lunar impozit pentru acest venit. Intrebarea este urmatoarea, daca il dau in judecata , oare in cat timp se rezolva toate acestea? Ma sperie gandul de procese pentru a recupera niste bani. dar m-a infurie foarte tare atitudinea acestui individ X-( si nu imi doresc sa las lucrurile asa.
Este hazardat a emite opinie referitor la durata solutionarii unui litigiu in instanta ,avand in vedere ca aceasta este conditionata de bagajul de activitate al instantei competente in solutionare,de apararile partilor si de alti factori independenti de vointa partilor