avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare garantie in cazul unui apartament inchiriat

Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia insa era singura arie care parea sa se apropie de problema mea. Asadar, am inchiriat un apartament acum vreo 2 ani (student fiind) iar echivalentul a doua luni de chirie au fost opriti de proprietar ca si garantie. Cum pot fi sigur ca imi voi recupera banii cand plec, pentru ca mi-au tot spus diferiti colegi de munca/facultate ca au intampinat diferite dificultati din partea proprietarilor cand si-au cerut chiria inapoi. Unii nu au mai primit nici un ban. Avand in vedere ca eu am echivalentul a 2 luni blocati la proprietar, nu o luna...asadar sunt ceva bani, ce-as putea sa fac? Avem contract inregistrat la agentia imobiliara si la administratia financiara.

Mentionez si faptul ca acum jumatate de an, expirand primul contract am refacut contractul cu proprietarul. In primul contract era mentionat faptul ca sunt 2 luni/chirie la proprietar ca si garantie. In al doilea contract nu s-a mai mentionat asa ceva.
Cel mai recent răspuns: loredana_1900 , utilizator 12:52, 5 Mai 2009
Avem acte doveditoare pentru fiecare bani dati. Intrebarea mea este: poate fi o problema faptul ca acum cateva zile a fost semnat la fisc rezilierea contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la fisc pt neinregistrare contract de inchiriere cocor1 cocor1 Buna ziua, Am inchiriat un apartament in octombrie 2011 cu contract de inchiriere pe 9 luni, adica pana in iunie 2012 inclusiv, fapt specificat in contract. ... (vezi toată discuția)
Chirias marinelalisman marinelalisman am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ... (vezi toată discuția)