avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii ...

Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii unui imobil a rămas la proprietar din cauza că nu l-am anunțat cu 30 de zile înainte că vreau să reziliem contractul și să mă mut. Facturile din ultima lună în care am stat în imobil nu le-am mai plătit deoarece el a rămas cu garanția, iar acum vrea să mă dea în judecată pentru neplata facturilor, deși i-a rămas garanția (banii mei), cu care ar putea achita liniștit facturile rămase. Păreri?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:43, 3 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e dreptul lui sa va actioneze in instanta
Răspunsul.il.gasiti citind clauzele contractuale,dacă apare o penalizare pt faptul ca nu ați respectat preavizul are șanse de câștig 100%.
in contract scrie că se reține garanția în cazul în care nu anunț cu 30 de zile înainte că vreau să reziliez contractul și să mă mut. okay, dar cu garanția aia ce se întâmplă? nu poate achita din ea? sunt banii mei ce au rămas la el și acum tot eu să plătesc restul facturilor, cât timp garanția a rămas la el, nu mi se pare corect.
și dacă va căștiga în instanță ce se va întampla? o să îi plătesc ce aveam de plătit și atât?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca nu ați înțeles exact despre ce e vorba..Garanție acoperă plata eventualelor daune facturi neachitate la intretinere,utilitati etc.In cazul dvs pastrarea garantiei este o penalitate pt faptul ca nu ați anunțat din timp ca plecați.Logic înseamnă că utilitățile,întreținerea nu mai sunt acoperite de garanție și atunci trebuie achitate.Daca va da în judecata câștigă sumele respective și cheltuieli de judecata,onorariu avocat,taxa de timbru etc..

Alte discuții în legătură

A ramas cu garantia si vrea si plata facturilor. bună ziua! ... albert7 albert7 A ramas cu garantia si vrea si plata facturilor. Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii unui imobil a rămas la proprietar din ... (vezi toată discuția)
Proprietar vs chirias Marcel10 Marcel10 Buna ziua. Ce sanse de castig sunt la un proces in care proprietarul da chiriasul in judecata pt neplata intretinerii , la plecarea chiriasului din ... (vezi toată discuția)
Garsoniera DanduNicuDaniel DanduNicuDaniel Salut! Am inchiriat o garsoniera. Acuma am decis sa ma mut. A mai ramas ceva de platit la intretinere,dar am vorbit cu proprietarul sa plateasca din ... (vezi toată discuția)