avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar vs Chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar vs Chirias

Buna ziua.
Ce sanse de castig sunt la un proces in care proprietarul da chiriasul in judecata pt neplata intretinerii , la plecarea chiriasului din apartament , inainte de terminarea contractului de inchiriere?
Mentionez ca chiriasul a parasit imobilul cu chiria platita la zi si nu a mai luat niciun ban din garantia data la semnarea contractului , dar garantia nu a acoperit in totalitate restantele de la intretinere.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Depinde de clauzele trecute in contractului de inchiriere.
Daca inchirierea s-a facut cu acte in regula, proprietarul are toate sansele sa obtina in instanta obligarea chiriasului la plata restantelor si penalizarilor la intretinere.
Proprietarul, in functie de clauzele contractului, poate cere in instanta si poate obtine si plata chiriei pentru perioada ce a mai ramas pana la finalizarea contractului sau a unor sume drept despagubiri pentru nerespectarea contractului de catre chirias.
multumesc de raspuns , iar daca chiriasul nu se prezinta la proces , se judeca in lipsa sau cum se procedeaza?
Da, se judeca chiar daca nu se prezinta.

Important si obligatoriu este ca procedura de citare sa fie indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau-platnici ieia ieia Suntem o Asociatie de proprietari, intr-un bloc cu 10 apartamente. 3Apartamente au fost inchiriate de proprietari unor persoane particulare, care in mod ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)