avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Garsoniera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Garsoniera

Salut!
Am inchiriat o garsoniera. Acuma am decis sa ma mut.
A mai ramas ceva de platit la intretinere,dar am vorbit cu proprietarul sa plateasca din garantie. Deci sa nu imi mai dea garantia si sa plateasca ce a mai ramas de platit.
Nu este de acord...si nici nu vrea sa imi mai dea garantia sa platesc eu.
Ma poate da in judecata daca nu platesc?
Contractul nu este facut la notariat.Este facut ceva de mana!
Ce spuneti?
Cel mai recent răspuns: DanduNicuDaniel , utilizator 06:09, 7 Februarie 2015
Trebuie sa opreasca garantia.
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
In contractul de mana ,partile ce clauze au convenit?
Chiar daca nu este autentificat,contractul asumat de catre parti face dovada obligatiilor si drepturilor reciproc asumate,termene,forta majora,solutionare litigii ,etc si poate fi folosit inclusiv in instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Pai si atunci cu garantia ce face?
Bineinteles ca poate plati restul neachitat de dv. din garantie, in conditiile in care restanta este mai mica ca suma garantiei si daca nu ati lasat stricaciuni in apartament a caror reparatii sa nu depaseasca aceasta garantie
Plecati si sa achite el din garantie, ce poate sa faca cu un contract de mana, care nu este inregistrat la Circa Financiara, la care nu au platit taxele!
Dar mai furnizatii utilizatoarei care v-a raspuns mai devreme niste dare relevante, etajul, adresa, numarul de la pantof, etc.
CristinaPaisa a scris:
Trebuie sa opreasca garantia.

Pai garantia este la proprietar. Asa ca nu trebuie sa mai opreasca nimic. Scopul constituirii garantiei este acoperirea eventualelor restante catre furnizorii de utilitati si servicii, inclusiv fata de asociatia de proprietari ori pentru acoperirea unor prejudicii (deteriorarea mobilierului, a instalatiilor...).
Acum daca acest chirias pleaca, dispare..., proprietarul va acoperi eventualele debite din garantie si astfel se stinge datoria.
Sper ca asta ati intentionat sa spuneti.

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere asociatie de locatari nikkkoleta nikkkoleta Buna seara. Am o garsoniera inchiriata (cu contract inregistrat regulamentar la anaf, la care platesc impozitele la zi). Problema e ca chiriasul e mereu ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de inchiriere CasianaOlteanu CasianaOlteanu As avea nevoie de putin ajutor. Am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu, un contract de mana deci nu declarat la finante, fara clauze, pur si ... (vezi toată discuția)
Sunt chirias si am inchiriat un apartament Any2012 Any2012 Am stat in chirie un an si jumatate cu un contract facut la mana,proprietarul mi-a zis ca e vizat de avocat.Am platit luna in curs si garantie.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)