avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea Contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea Contractului de inchiriere

As avea nevoie de putin ajutor.
Am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu, un contract de mana deci nu declarat la finante, fara clauze, pur si simplu ce contine apartamentul, chiria, faptul ca a primit o garantie si datele noastre personale, pe o perioada de un an. Am anuntat proprietarul ca as dori rezilierea contractului inainte de termen, din motive personale, dar el refuza sa imi inapoieze garantia, desi cheltuielile sunt achitate la zi, chiar in avans.
Acum el cauta alti chiriasi, iar cand vine sa prezinte spatiul si il intreb de garantie imi raspunde "cine renunta pierde".
Exista vreo posibilitate sa recuperez acea garantie?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:31, 24 Iunie 2012
Garantia in ce scop s-a depus? Verificati in contract daca aveti o clauza cu privire la eventuale obligatii asumate in cazul incetarii inainte de termen a contractului si care da dreptul proprietarului sa opreasca garantia pentru neajungerea la final a contractului. Daca nu exista o astfel de clauza este nevoie sa initiati o actiune in instanta impotriva proprietarului prin care sa il obligati sa va restituie garantia.
Trebuie sa existe un preaviz de 60 de zile inainte de rezilierea contractului.

In legatura cu garantia, cititi prevederile contractului, poate exista ceva specificat
Am mentionat, ca in contract nu am scris nici o clauza, este doar un contract de mana, pe care eu l-am scris, l-am semnat amandoi, si in care sunt mentionate: datele noastre de contact, si cu ce utilat apartamentul si ca e mobilat. , el nu a declarat nimic la finante. Garantia s-a dat in cazul in care sunt pagube in momentul in care parasim locuinta.
Dar el acuma nu vrea sa ne dea garantia pe motiv ca durata contractului e de 2 ani, si noi vrem sa il reziliem mai devreme, considerand ca asta e o paguba si ca garantia i se revine.
Proprietarul cam are dreptate, dar nu are dreptul sa va retina garantia. Poate in schimb sa solicite in instanta daune materiale.
du te la opc.normal ar fi trebuit sa stai toata perioada si sa specificati in contract ca fiecare dintre parti sa l anunte pe celalalt ca vrea sa rezilieze contractul.dar si asa vii cu motive ca ai gasit altceva mai ieftin in alta parte...etc.trimite la opc o reclamatie in care sa anexezi si contractul incheiat intre tine si el si daca ai timp du te si la finente si fa o reclamatie precum c ai stat acolo si el nu a platit impozit la finante pe chirie.iti spun eu sigur ca ti o va da
cu varf si indesat.o zi buna!

Alte discuții în legătură

Probleme relatia chirias-proprietar ContSters44992 ContSters44992 O prietena de-a mea are mai nou probleme cu proprietarul. Ea sta in chirie intr-un apartament confort 2. Si-a platit chiria in fiecare luna in valoare de 300 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat ... (vezi toată discuția)