avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate David77_

Activitate David77_

Dacă instanta de judecata acorda exercitarea autoritatii parintesti in comun, ambii parinți vor avea un cuvant de spus cu privire la necesitatile importante ale copilului, cum ar fi statutul juridic al acestuia, asistenta medicala, educatia, instruirea religioasa sau activitatile extracurriculare. Cu toate acestea, copilul va locui cu unul dintre parinti.
Voiam sau nu voiam, am dreptul sa hotaresc ptr copilul meu cata vreme este custodie comuna.
Deci autoritatea parinteasca tine de buna credinta, nu de o decizie definitiva?
Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de vizita, ordonanta presidentiala, etc. In cei 7 ani ai baiatului l.a inscris si la gradinita si la scoala fara acordul meu scris, iar vis a vis de medicul unde este inscris copilul, desi am rugat o mereu sa ma anunte cand il duce, in 7 ani l.a dus de 37 de ori fara sa ma anunte vreodata. Totodata i.a facut toate vaccinurile pe etape de varsta, fara sa aibe acordul meu scris ( ptr vaccin )
Medicul stie ca suntem divortati, insa l.a vaccinat fara acordul ambilor parinti, ce pot face in situatia respectiva?
va multumesc