avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ...

Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de vizita, ordonanta presidentiala, etc. In cei 7 ani ai baiatului l.a inscris si la gradinita si la scoala fara acordul meu scris, iar vis a vis de medicul unde este inscris copilul, desi am rugat o mereu sa ma anunte cand il duce, in 7 ani l.a dus de 37 de ori fara sa ma anunte vreodata. Totodata i.a facut toate vaccinurile pe etape de varsta, fara sa aibe acordul meu scris ( ptr vaccin )
Medicul stie ca suntem divortati, insa l.a vaccinat fara acordul ambilor parinti, ce pot face in situatia respectiva?
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 29 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg care e problema, nu voiati sa il vaccineze sau sunteti suparat ca nu v,a anuntat?
Nu era nevoie de acordul dvs pt vaccin, ca idee.
Autoritatea parinteasca se exercita cu bună-credință, nu e loc pt orgolii personale.
Voiati la alta scoala?
Pt nerespectarea programului de vizita, apelati la un executor judecatoresc.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Voiam sau nu voiam, am dreptul sa hotaresc ptr copilul meu cata vreme este custodie comuna.
Deci autoritatea parinteasca tine de buna credinta, nu de o decizie definitiva?
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Stimate tătic, autoritate părintească comună NU înseamnă ca mama copilului dvs.( copil cu care nu cred că aţi locuit vreodată), să vă ceară voie pentru fiecare pas pe care-l face cu copilul. Citiţi Legea 272/2004 şi vedeţi care sunt atribuţiunile părintelui la care locuieşte copilul şi care sunt drepturile părintelui la care nu locuieşte copilul. Dvs. aveţi drept la relaţii personale cu copilul, puteţi să-i cumpăraţi cadouri, puteţi să participaţi la serbările copilului, aveţi dreptul să mergeţi la şcoală, la medic, să vă interesaţi de copil. Referitor la aceste aspecte, dvs. ce voiaţi, unde să fie înscris copilul+ După cum stim bine, copiii sunt arondaţi la grădiniţe şi şcoli în funcţie de domiciliul lor sau locul de muncă al părintelui la care locuieşte, nu de altceva, dar părintele la care copilul locuieşte alege unităţile de învăţământ şi medicul de familie în funcţie de posibilităţile sale, în modul cel mai convenabil. Oare dacă alegea şcoala din capătul opus al localităţii, mergeaţi dvs. , zilnic , cu copilul la şcoală?
Dacă instanta de judecata acorda exercitarea autoritatii parintesti in comun, ambii parinți vor avea un cuvant de spus cu privire la necesitatile importante ale copilului, cum ar fi statutul juridic al acestuia, asistenta medicala, educatia, instruirea religioasa sau activitatile extracurriculare. Cu toate acestea, copilul va locui cu unul dintre parinti.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, ambii parinti hotărăsc pt copil dar nu pt ceva ce e de la sine inteles...gen inscrierea la gradi sau vaccinarea, nu era nimic de optat.
Incercati sa abordati problema cu delicatete, nu cu reproș...sa imi zici cand trebuie dus la doctor ca il pot duce eu daca e nevoie..ceva de gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna tzapone tzapone Bună ziua! Sunt tatăl a 2 minori un băiețel de 5 ani și o fetiță de 3 ani jumătate pentru ambii custodia este comuna , problema este următoarea Am ... (vezi toată discuția)
Petitie ! eliminarea custodiei comune brokenangel brokenangel (rog adimin-ul sa nu stearga - multumesc ! ) Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea ... (vezi toată discuția)
Divort liviumarsa liviumarsa suntem castoriti de 2 ani,vrem sa divortam pe cale amiabila,avem un copil de 1 an.dar vrem sa-l crestem amundoi(se poate sa stea si la un parinte sa zicem o ... (vezi toată discuția)