avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Bună ziua! Sunt tatăl a 2 minori un băiețel de 5 ani și o fetiță de 3 ani jumătate pentru ambii custodia este comuna , problema este următoarea
Am încercat încă de anul trecut sa conving mama sa înscriem băiețelul la grădiniță ( doar pentru el având custodie comuna la acel moment) ușa m-aterizat categoric susținând ca îi va înscrie acest an pe amândoi , zilele trecute am fost sa mă interesez la grădiniță dacă cumva mama a fost sa îi înscrie și am fost informat ca nu, ținând cont ca băiețelul are deja 5 ani pot merge sa îi depun eu dosarul și sa anunț mama ulterior pentru ca se pare ca nu vrea sa facă demersuri în acest sens, și sa informez ulterior mama ca l-am înscris , ar fi o problemă dacă fac acest lucru? Oricum.pe dosarul de înscriere trebuie trecute nr de tel ptr ambi părinți .
O a doua problema ar fi ca nu vrea sa mă informeze cu privire la medicul de familie la care sunt înscrisa respectiv dus, ptr ca băiețelul la medicul de familie la care este înscris nu a mai trecut de vr-o 2 ani .
Am informat-o ca trebuie sa mearga da îi facă băiețelului vaccinul de 5 ani încă cu o luna înainte ca acesta aa împlinească vârstă însă nu a dorit sa îmi spună dacă a fost sa îl facă .poate face acest vaccin și la alt medic decât medicul de familie la care este înregistrat băiețelul ?
Faptul ca avem custodie comuna nu o obliga pe mama copiilor a mă informeze la ce medic de familie sunt înscriși ? Sa îmi ceara acordul ptr grădiniță ?
Cum as putea afla la ce medic de familie este înscrisă fetița ? Dacă i-a înscris la o grădiniță particulara ??
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:24, 4 Iunie 2017
Exercitarea autoritatii parintesti in comun include consultarea dvs in procesul de luare al deciziilor cu privire la minori, in caz contrar puteti apela la justitie pentru a obliga celalalt parinte sa puna in aplicare planul de exercitare a autoritatii parintesti.
Puteți sesiza Protecția Copilului deoarece neînscrierea copilului la grădiniță la vârsta de 5 ani este nefirească și nu este în interesul dezvoltării copilului.
Nu exista alta obligatie legala decat scoala. Prin APC va puteti manifesta dezacordul privind INSCRIEREA la o anumita gradinita si nicidecum neinscrierea. Deasemenea consultati Legea 272/2004, actulaizata.
Din câte știu astăzi e ptr a fi înscris în cls 1 trebuie sa fi făcut clasa 0 iar ptr cls 0 minim un an de grădiniță
Nu ştiţi bine.Clasa 0 tocmai înlocuieşte acel an de grădiniţă numit "an pregătitor"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste ... David77_ David77_ Buna ziua, sunt divortat de fosta sotie de dinainte de a se naste baiatul. Avem custodie comuna 50%-50% dar fosta nu respecta nici custodia nici programul de ... (vezi toată discuția)
Este frecventarea grădiniței obligatorie tzapone tzapone După lungi negocieri avea am reușit sa conving mama sa înscrie anul trecut băiețelul la grădiniță asta dupa maI bn de un an de incercari , dei in momen ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)