avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

suntem castoriti de 2 ani,vrem sa divortam pe cale amiabila,avem un copil de 1 an.dar vrem sa-l crestem amundoi(se poate sa stea si la un parinte sa zicem o saptamana(tata)si la mama restu de 3 intr-o luna) sau cum se procedeaza,mentionez ca stam in judete diferite dupa divort.
sau custodia comuna mai bine zis cum ma ajuta?
mama nu ar fi deacord ca copilul sa plece de langa ea dar si eu vreau sa-l am langa mine,cum ar judeca o instanta lucrul asta in favoarea ambilor parinti?
va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 17:28, 14 Ianuarie 2013
Instanta va analiza situatia in functie de interesul superior al copilului pentru care se va stabili locuinta la unul dintre parinti, iar celelalt parinte va avea drept de vizitare al copilului, de obicei 2 week-enduri pe luna (de vineri pana duminica).
Nu cred ca este in interesul copilului sa fie purtat pe drumuri si sa nu aiba un domiciliu stabil.
Autoritatea parinteasca comuna se refera la faptul ca ambii parinti vor lua impreuna deciziile importante referitoare la minor gen gradinita la care va fi inscris, scoala, medicul, etc.

Instanta va decide cu privire la parintele alaturi de care va ramane copilul si in functie de varsta acestuia, de atasamentul mai mare fata de unul dintre parinti, de vointa sa (daca are mai mult de 10 ani), de locuinta parintelui, precum si de alti factori relevanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa imi ia copilul ? g3orgiana g3orgiana Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama ... (vezi toată discuția)
Autoritatea parinteasca comuna - cum o vedeti aplicata custodie.comuna custodie.comuna Noul cod civil introduce o institutie noua , si anume autoritatea parinteasca , iar ca regula de baza in cazul divortului aceasta va fi exercitata in comun de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Sofia2016 Sofia2016 Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am ... (vezi toată discuția)