Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am liniste deloc.O castiga el sau eu?multumes
El ma ameninta ca vine cu martori sa spuna diferite lucruri de mine si tot i mi ia fata.Vrea sa i o dea parintilor lui sa o creasca .Fata acum este la mine,el nu i da nici alocatia de stat de 200lei ,nu l intereseaza nimic de fata
Nu inteleg cum este cu acea custodie comuna!!!eu vreau fata la mine cu drept sa o viziteze daca vrea
Nu mai postati mesaje consecutive, folositi functia editeaza daca doriti sa completati un mesaj, multumesc.
Ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, adica ambii aveti aceleasi drepturi si obligatii fata de copil, hotarati impreuna in privinta lui. Locuinta copilului va fi la dvs, cel mai probabil.
Incercati sa faceti cerere pt mutarea alocatiei pe numele dvs si la adresa dvs. Vedeti ce acte va trebuie, daca va cer acordul tatalui ca e pe numele lui si daca e cazul, actionati in instanta. Cereti-i banii tatalui in mod oficial, daca nu vi-i da, ii cereti la judecata.
Autoritatea părintească se exercita în comun din 2011. Asta înseamnă că ambii părinții chiar dacă sunt divorțați au aceleași drepturi și obligații privind copilul . Dvs puteți cere stabilirea domiciliului fetei la adresa dvs . Și obligarea tatălui la plata unei pensii de întreținere. Dacă dorește dansul poate solicita program de vizitare a fetei.
Avand in vedere varsta frageda a minorei, precum si relatia de dependenta pe care o are cu dumneavoastra, fiind alaptata, sunt sanse extrem de reduse pentru ca locuinta acesteia sa fie stabilita la sotul dumneavoastra.
Orice masura este dipusa in acord cu interesul superior al minorului.
( principiul preeminentei interesului superior al minorului prevaleaza).
Instanta de judecata va avea in vedere si relatia de atasament dezvoltata de dumneavoastra, cu propria fiica.
De asemenea, in baza unei anchete psihosociale se va stabili daca prezentanti garantii materiale si morale, pentru a asigura procesul de crestere si educare a minorei.
Autoritatea parinteasca reprezinta ansamblul drepturile si obligatiilor pe care parintii le au, cu privire la minori.
Asadar, in baza autoritatii parintesti comune, fiecare dintre parinti va lua deciziile majore din viata minorului.
Locuinta, insa , este stabilita la unul dintre parinti.( parintele custodian).
Instanta de judecata va dispune obligarea parintelui necustodian la plata pensiei de intretinere, la plata cheltuielilor legate de invatura , educatie si pregatire profesionala.