Deci concret persoana de care vă spun stă în penitenciar de pe data de 2 ianuarie 2022 și TOATE termenele care au fost au fost amânate. Are un avocat. Ce mă sfătuiți? Am încercat la un moment dat să caut un alt avocat dar onorariul era foarte mare așa că am renunțat De exemplu la ultimul termen, care trebuia să aibă loc pe 26 mai (și care bineînțeles că s-a amânat0 avocatul pe care îl are nici nu a venit. Căci dacă ar fi audiat, s-ar vedea că nu există nici o probă în acuzația respectivă. Dar nu a fost audiat niciodată până acum.
Este posibil ca o persoană arestată preventiv pe data de 2 ianuarie 2022 să fie la acest moment în continuare în penitenciar, în condițiile în care începând din iulie 2022 și până acum toate termenele au fost fie anulate, fie amânate?
Suntem bunicii materni a doua fetite minore (11 si 13 ani). Mama este decedata iar tatal este condamnat si decazut din drepturi. Minorele sunt in acest moment in plasament familial la cumnata mea (sora sotiei), prin protectia copilului. Cu acordul doamnei am declansat procedurile de tutela (ca noi sa fim tutorii minorelor). Acest demers dureaza, dar acum am dori sa le luam pe minore in vacanta de iarna aici, la noi, in Franta, unde locuim noi. Ele si-au facut pasaport. Ne puteti spune ce fel de procura ne-ar trebui - din partea protectiei copilului? Caci cumnata (la care se afla in plasament( nu poate sa plece in perioada asta.