avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este posibil ca o persoană arestată preventiv pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este posibil ca o persoană arestată preventiv pe data de 2 ...

Este posibil ca o persoană arestată preventiv pe data de 2 ianuarie 2022 să fie la acest moment în continuare în penitenciar, în condițiile în care începând din iulie 2022 și până acum toate termenele au fost fie anulate, fie amânate?
Cel mai recent răspuns: Avocat Claudia Cozma , Avocat 12:58, 29 Mai 2023
Este posibil sa fie în detenție.
Sunt cazuri de crima în care și după 5 ani este in detenție provizorie inculpatul.

București 2023
Ultima modificare: Duminică, 28 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Mihai Tetraru a scris:

toate termenele au fost fie anulate, fie amânate?

Termenele nu se anulează, nici nu se amână. Se amână judecarea pe fond a cauzei, fără ca asta să însemne că nu se înaintează cu procesul. Spre exemplu, se administrează probe, se audiază martori, inculpați etc.

Procesul penal se desfășoară după niște rigori strict prevăzute de Codul de procedură penală.
Deci concret persoana de care vă spun stă în penitenciar de pe data de 2 ianuarie 2022 și TOATE termenele care au fost au fost amânate. Are un avocat. Ce mă sfătuiți? Am încercat la un moment dat să caut un alt avocat dar onorariul era foarte mare așa că am renunțat De exemplu la ultimul termen, care trebuia să aibă loc pe 26 mai (și care bineînțeles că s-a amânat0 avocatul pe care îl are nici nu a venit. Căci dacă ar fi audiat, s-ar vedea că nu există nici o probă în acuzația respectivă. Dar nu a fost audiat niciodată până acum.

Mihai Tetraru a scris:

Are un avocat. Ce mă sfătuiți?

Vorbiți cu avocatul pe care îl are. Rugați-l să vă lămurească de ce s-a amânat judecarea cauzei. Sau căutați alt avocat. În încheierile de ședință este cuprins tot parcursul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat kathalinna kathalinna Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta ,:stunned::(( (vezi toată discuția)
Din martor inculpat? albastrusenin albastrusenin Buna, Este vorba de un dosar penal cu acuzatia de inselaciune la care am primit nup iar s-a facut plangere impotriva rezolutiei si s-a acceptat in parte adica ... (vezi toată discuția)
Termen de trimitere dosar la instanta dietmarkrutsch dietmarkrutsch In noiembrie 2015 a fost retinut permisul de conducere pentru alcool la volan si refuzul recoltarii de probe de singe. Intre timp in ianuarie am dat declaratie ... (vezi toată discuția)