avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de trimitere dosar la instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de trimitere dosar la instanta

In noiembrie 2015 a fost retinut permisul de conducere pentru alcool la volan si refuzul recoltarii de probe de singe. Intre timp in ianuarie am dat declaratie la politie pentru recunoasterea faptei si in fata procurorului de caz pentru mentinerea declaratiei. Acum deja este imediat luna aprilie si dosarul inca nu a fost depus la instanta.

Exista vreun termen in care procurorul poate depune dosarul ?

Acum deja de jumate de an nu am permis deci suport rigorile legii insa un avocat a zis ca aceasta perioada nu conteaza.

Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:10, 3 Aprilie 2016
Buna ziua!

Din pacate un dosar penal sta o perioada pe masa procurorului, motivat de volumul mare de dosare. Puteti solocita sa vi se comunice stadiul dosarului, evenutal. Din experienta, un dosar sta in jur de 8 luni - 1 an, pentru ce infractiuni aveti dvs.

Cu stima.
Trimiterea în judecata se poate face după 2-3ani în astfel de cazuri.
Nu exista un termen de sesizare a instantei dacă inculpatul se afla în stare de libertate.
Prin avocat inculpatul are dreptul de a urgenta trimiterea sa în judecata.
Deci, chiar dacă legea nu prevede un termen se poate urgenta de avocat trimiterea în judecata dacă cunoaște ce demersuri judiciare trebuie făcute.

Dacă doriți urgentarea discutați cu avocatul o renegociere a contractului de asistenta juridica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, in care faptuitorul isi recunoaste vinovatia si nu solicita un eventual calcul retroactiv se poate termina si intr-o saptamana daca se doreste, se dau 2 declaratii, una in calitate de suspect si una in calitate de inculpat si se trimite in judecata, dar asa cum vi s-a precizat organele de urmarire nu se prea grabesc sa rezolve astfel de dosare. Incercati si dvs sa depuneti o cerere de urgentare.
Intr-o saptamana nu am auzit sa se finalizeze un astfel de dosar.
Intr-o saptamana procurorii pot avea arestari preventive zilnic...si audieri fara arestari...

Numai pana soseste de la INML rezultatul si dureaza destul de mult...

Media este de cca 2-3 ani...daca nu se urgenteaza.

Cunosc si cazuri in care dupa 4 ani si ceva s-au facut trimiterile in judecata si in care inculpatii au depus personal cereri de urgentare.

Se poate cam intr-o luna, eventual o luna si jumatate...dupa parerea mea...si ar fi rezonabil, dar depinde si cat au de lucru procurorii in acea luna...deoarece au si foarte mult de lucru daca e vorba de Bucuresti.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am spus de principiu si daca s-ar ocupa de dosar, fiind vorba de un dosar de complexitate redusa, eu cel mai repede am avut in 3-4 saptamani dupa ce au venit rezultatele probelor biologice. In Bucuresti, sunt 1-2 procurori la nivel de sector care se ocupa de infractiuni rutiere.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Durata solutionare dosar penal 334 din cp Ionuttp Ionuttp Buna seara, A trecut aproximativ 1,5 luni si nu am primit solutionarea la dosarul penal 334 (conducerea cu numerele rosi expirate pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan bogdan_adrian093 bogdan_adrian093 Buna ziua! In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Madalin BCM Madalin BCM Salutare! Am o mare problema și încă nu am găsit un răspuns...pe data de 18.04.2019 mi s-a făcut proces verbal pentru conducerea autovehicului cu ... (vezi toată discuția)