avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

Salutare! Am o mare problema și încă nu am găsit un răspuns...pe data de 18.04.2019 mi s-a făcut proces verbal pentru conducerea autovehicului cu permisul suspendat dovada fiind expirata de pe data de 14.04.2019. Motivul pentru care am condus este ca am fost la un drum mai lung cu un prieten, el având probleme cu genunchii și nu am mai putut conduce, l-am rugat sa conduc eu pana la ieșire de pe autostrada, acolo am fost și oprit de un echipaj de poliție, am dat declarații amândoi spunând motivul de ce am mers cu permisul suspendat. Întrebarea este: Ce consecințe urmează? Mi se anulează permisul? Cât durează toată treaba asta? La mine este prima abatere și nu am habar.. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Madalin BCM, utilizator
Bună seara.
Vi s-a întocmit dosar penal, nu proces-verbal. Nu veți mai putea conduce până la finalizarea dosarului penal și o perioadă de timp ulterior, dupa cum va decide procurorul sau instanța, după caz. Sfatul meu este să vă angajați un avocat, pentru a beneficia de o apărare cât mai potrivită situației.
Totodată, vă sfătuiesc să colaborați cât mai mult cu organele de cercetare/urmărire penală, pentru ca sunt extrem de importante circumstanțele atenuante.
Potrivit art. 335 alin. (1) Cod Penal, pedeapsa este între un an și 5 ani.
Dacă vă angajați un avocat bun, puteți să ieșiți cât mai puțin șifonat.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Daca ati condus avand dreptul de conducere suspendat s-a retinut infractiunea prevazuta de art. 335 alin. 2 c.p. care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Cu aceeasi pedeapsa se pedepseste si persoana care v-a incredintat vehiculul, stiind ca aveti dreptul de conducere suspendat.
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat. Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pedeapsa nu este de la unu la cinci ani! aceasta de aplica in cazul conducerii fara permis ,
Fapta se incadreaza la Art 335 , alin b. Intre 6 luni si 3 ani , sau amenda .
Salut! Am aproape 7 luni de când stau așa, cât mai durează ca pana la urma nu am omorât pe nimeni.. dar na, ăsta e sistemul in România..

radunadal a scris:

Pedeapsa nu este de la unu la cinci ani! aceasta de aplica in cazul conducerii fara permis ,
Fapta se incadreaza la Art 335 , alin b. Intre 6 luni si 3 ani , sau amenda .

Si eu sunt in aceeasi situatie, eu am doar 1 luna jumate de cand m-au prins

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat ady_bms ady_bms Buna seara...... Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara ... (vezi toată discuția)
Sa nu faceti ca mine... florin_dtb florin_dtb Salut! In urma cu cinci luni de zile, tarziu in noapte, am fost oprit in timp ce conduceam autoturismul proprietate personala si am suflat in alcool-tester. ... (vezi toată discuția)