avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat

Buna seara......

Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara drept ce circulati:stunned:;automat dosar penal; :stunned:problema este ca deja am avut permisul suspendat pentru aceasta fapta (amenda radar ) anul trecut conform notificari primite din partea politiei rutiere
Cum e posibil sa am 2 suspendari pentru o singura fapta?????????????
Partea urata e ca m-am ales cu un dosar penal iar dosarul se afla inca la udriste;am depus acea notificare la politie,dar nu s-a intamplat nimic:stunned:
Ce se v-a intampla mai departe???pot obtine o dovada de circulatie pana se rezolva dosarul????????????

deja sunt disperat ,nu mai stiu ce sa fac.....................stau de 3 luni fara permis..........si aproape mi-am pierdut si serviciul

Cel mai recent răspuns: ady_bms , utilizator 22:48, 26 Iulie 2011
La ce notificare va referiti ca ati fi trimis politiei ?

Dvs ati comis o infractiune circuland cu permisul suspendat,infractiune prev.de art.86 al.2 din OUG nr.195/2002 si sanctionabila cu inchisoarea de sase luni la trei ani sau cu amenda.
Recunoasteti fapta atat la urmarirea penala cat si in fata instantei de judecata,astfel limitele pedepsei dvs,vor fi reduse cu 1/3(daca va fi aplicata o pedeapsa cu inchisoarea ) si cu 1/4 ,daca vi se va aplica o pedeapsa cu amenda penala .
Daca nu aveti antecedente penale,in functie de eventuale circumstante atenuante si de alte circumstante personale, vi se va fi aplica o pedeapsa cu amenda sau cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va va fi anulat,urmand ca in functie de sanctiunea instantei(amenda penala sau inchisoare cu suspendare) intr-un termen intre 6 luni si 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de suspendare sa introduceti actele pentru redobandirea permisului de conducere
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Nu m-am exprimat corect.vroiam sa spun ca permisul deja a fost suspendat pt fapta respectiva intre 22.06.2010-21.10.2010 ,cf notificarii primite de la politie;a 2 suspendare este intre 21.12.2011-21.04.2011tot pentru acelasi proces verbal!#-o
Am depus aceea notificare la dosar,dar nu am primit nici un raspuns;am incercat sa obtin o dovada de circulatie pana la terminarea cercetarilor,dar si acest lucru e aproape imposibil;pur si simplu nu vor sa-mi dea;
Ce sanse am sa mi se dea nup si amenda administrativa in conditiile de mai sus si neavand antecedente penale???
Sansele sunt infime.
Este mai degraba posibila condamnarea dvs,la plata unei amenzi penale,reduse cu 1/4 (in situatia recunoasterii faptei atat la urmarirea penala cat si in fata instantei de judecata)care si aceasta ,duce la anularea permisului de conducere,astfel cum v-am explicat mai sus.
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pentru rasp. prompt pe care mi l-ati acordat!Astept sa vad ce se va intampla in continuare!
Se poate obtine totusi dovada de circulatie pe perioada cercetarilor?
Sansele sunt infime.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat sebi_vigh90 sebi_vigh90 buna seara ..am o intrebare care ma macina de 3 luni si jumatate aproximativ.....in data de 17 noiembrie am fost prins cu autoturismul meu cu numere provizorii ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata numere expirate krys_xndr krys_xndr As dori o parere avizata pentru urmatorul caz. Am fost oprita in luna aug 2016, in comuna unde locuiesc de org de pol si au constatat ca aveam numerele rosii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat ibocan ibocan Buna! Am un dosar penal intocmit pe baza conducere cu permis suspendat mi-sa eliberat o dovada cu drept fara circulatie. in intervalul acesteia pana la ... (vezi toată discuția)