As dori o parere avizata pentru urmatorul caz.
Am fost oprita in luna aug 2016, in comuna unde locuiesc de org de pol si au constatat ca aveam numerele rosii expirate de aprox o luna.
Mi-au oprit permisul, mi-au dat o dovada de circulatie de 15 zile cu drept de inoire, au facut proc verbal si mi-au deschis dosar penal. Am mai dat doua declaratii la politie si acum in febr 2017 am primit acasa rechizitoriu unde scrie ca voi fi judecata. Nu am stiut ca numerele sunt expirate pentru ca circul foarte rar cu masina, in ziua respectiva am dus-o pe mama mea care se simtea rau la med de familie din comuna unde locuim. Am 30 de ani, fara antecedente. Cum se va finaliza procesul ? Sunt pe cale sa angajez un avocat .
Bună seara.
Aveti nevoie de o aparare solida si cu siguranta un avocat va poate ajuta in acest sens.
Avand in vedere situatia descrisă si circumstanțele personale invocate, apreciez ca puteti obtine o pedeapsa cu amenda, sau o pedeapsa îndreptată spre minim, iar ca modalitate de executare, amânarea aplicatii pedepsei.
In functie de judecătorul ce va judeca dosarul dvs. exista sanse ca judecătorul să dispună renunțarea la aplicarea unei pedepse.
Toate solutiile expuse se pot obtine, astfel cum am mentionat, construindu-va o aparare temeinică.
Important de mentionat este faptul ca daca Ordonanța de Urgenta privind grațierea va deveni aplicabila in forma adoptată, veti beneficia si dvs. de efectele acesteia.
Daca ati fi avut angajat avocat in faza de urmarire penala ati fi putut scapa fara cazier.
Acum sansele sunt extrem de mici ca sa puteti scapa de o condamnare, dar va fi cu suspendare dupa parerea mea.
Nu m-am gandit ca este atat de grav. Polististul care mi-a luat declaratiile mi-a spus ca nu e cazul sa imi iau avocat, ca va trimite dosarul la procuror si ca va incerca sa il convinga sa imi de Nup. Si am avut incredere ca asa se va termina.
Si daca imi iau un avocat, se poate sa primesc pedeapsa cu executare?
Am un copil mic de 3 ani, nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva. Va rog sa imi spuneti la ce sa ma asept in continuare.
Daca va angajati avocat va sporesc sansele la o pedeapsa favorabila si nu se micsoreaza.
Poate ca politistul nu v-a mintit cu NUP ( dar nu se mai da NUP ci altceva acum) dar referitor la avocat nu a stiut ce spune.
Poate ca nu s-a gandit ca veti fi trimis in judecata.
Dupa parerea mea, daca aveati avocat angajat in faza de urmarire penala aveati sanse sa scapati de cazier.Politistii spun aproape mereu ca nu trebuie avocat angajat chiar si la cei care sunt arestati ca le dau ei gratis avocat din oficiu ca sa isi faca ancheta cum vor ei si sa nu fie deranjati de diverse aparari.
Ca este bine sau rau ca nu ati angajat avocat puteti aprecia singur acum...