Buna seara! Am luat permisul de conducere de cateva luni, iar de aproape 2 luni sunt curier la o firma. Am primit o masina pentru a transporta coletele, insa aceasta avea numere rosii expirate. Nu am stiu de acest lucru, nu am verificat actele masini pentru ca in fiecare zi masina era folosita si de alti colegi. In trafuc politia m-a oprit, m-a instiintat de expirarea numerelor, mi-a suspendat permisul, insa am primit momentant dovada pentru a circula. Patronul a declarat ca nu a stiut ca am luat-o sa circul cu ea. Ce as putea sa fac in aceasta situatie si ce consecinte suport? Nu stiu nicio informatie despre dosar pentru ca pana acum nu a ajuns inca in istanta.
Ca și conductor auto îți revine obligația sa verifici toate actele înainte sa pleci la drum.
Ceea ce ai făcut tu e infracțiune, se Încadrează la punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.
In cel mai rău caz închisoare cu suspendare + anulare permis.
Dar dacă îți angajezi un avocat, ceea ce ar trebui, poți scăpa cu amânarea aplicării pedepsei și ramai și cu permisul în buzunar. Judecătorul poate fii indulgent dacă ai un istoric bun, iar fapta nu prezintă asa mare gravitate.