avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a intocmit dosar penal pentru tractiunea unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a intocmit dosar penal pentru tractiunea unei remorci cu numar temporar expirat

buna ziua,

acum cateva zile am fost oprit de politie pt ca conduceam masina personala tractand o remorca neintregistrata pe care am pus un numar temporar rosu expirat al masini cu care o tractam.
EU AM LOCUIT IN UK 20 DE ANI AM AMANDOUA CETATENII SI CARET CONDUCERE DE UK ,
REMORCA AM ADUS O DE ACOLO CAND AM RE-VENIT IN ROMANIA ACUM UN AN .
IN UK NU EXISTA INRESISTRARE(TALON) A REMORCI ,ACOLO DOAR SE INFORMEAZA ASIGURAREA CA AI SI O REMORCA SI SE ASIGURA ODATA CU MASINA.
eu nu stiam ca in romania se inregistreaza remorca ca si masina asa ca politisti m au pus sa dau declaratie de cele intamplate mai sus si mi au intocmit dosar penal,oprindu mi carnetul si dandu mi o dovada cu care pot circula 15 zile...
INTREBAREA ESTE :cat de gava este fapta si la ce pot sa m a astept de la procuror am inteles?

va multumesc

ion33
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
ion33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion33 , utilizator 14:21, 7 Martie 2011
O sa primiti probabil o amenda penala si permisul suspendat pe 90 zile,daca vreti puteti face contestatie impotriva procesului verbal la tribunal
Este vorba de conducerea unui vehicul neinmatriculat care constituie infractiune si se pedepseste conform Codului rutier.
Va multumesc pt raspuns ,dar la ce tribunal trebuie sa depun contestatia SI CE POT OPTINE IN URMA EI ?
Am fost oprit in (politia)Costesti jud Arges,si am domiciliul in Bucuresti sect 3,

ion33
dny Daniel a scris:

O sa primiti probabil o amenda penala si permisul suspendat pe 90 zile,daca vreti puteti face contestatie impotriva procesului verbal la tribunal



La amenda penala permisul se anuleaza,cel mai probabil o sa primiti o amenda administrativa,care nu apare in cazier si permisul nu se anuleaza (in cel mai rau caz se suspenda 90 zile),deoarece fapta nu prezinta un pericol social mare,din punctul meu de vedere nu prezinta chiar deloc un pericol.
Este vorba de circulatia unei remorci neinmatriculate si/sau cu numere false. In ambele cazuri este vorba de infractiune. Amenda administrativa se da in cazul conducerii cu numere provizorii (rosii) expirate. In acest ultim caz vehicul a fost inmatriculat provizoriu, dar perioada de provizorat a expirat.

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)