avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de prelungire dovadă înlocuitoare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de prelungire dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, respinsă. Mai pot face ceva să mi se prelungească?

Am circulat cu o mașină cu numere false și mi sa făcut dosar penal pina acum procurorul mi-a aprobat dreptul de a circula și a clasat și un caz acela că am circulat cu o mașină neînmatriculată și m-a trimis în judecată cu cazul 334ali.2 cel cu numere false.
Acum am depus cererea de prelungire sa circul și la judecătoria Filiași și a fost respinsa și vreau să știu de ce și dacă mai pot face ceva sa mi-o mai prelungească
Și cite infatiseri ar avea procesul asta și cum s-ar termina daca cu ce sentința sau amenda
Precizez că merg pe recunoaștere și am recunoscut totul și procurorul a fost ok și mă ajutat și poliția acum vreau să știu care ar fi rezultatele sau la ce să mă astept pe cît timp mi-ar fi suspendat permisul
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 16:01, 30 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate spuneti, ati avut doua dosare de cercetare penala, unul pentru ca ti condus cu un vehicul neinmatriculat si altul, pentru ca ati circulat cu un vehicul avand numere false de inmatriculare; primul dosar a fost clasat si pentru cel de-al doilea ati fost trimis in judecata.
Faptul ca instanta nu a mai dorit sa va acorde dreptul de a circula e evident, avand in vedere faptele retinute, chiar daca le-ati recunoscut, acest istoric este depus la dosar si instanta vede ce ati facut dvs. pana in prezent.
1. Pe tot cursul procedurii de judecata, dvs. puteti cere sa vi se acorde dreptul de a conduce un vehicul, dar avand in vedere antecedentele ( adica, deja de doua ori ati condus un vehicul care nu era in regula!!), va trebui sa formulati o CERERE MOTIVATA temeinic, de asa maniera incat sa convingeti judecatorul de ce aveti asa mare nevoie sa puteti conduce un vehicul pe perioada procesului penal si cat ati fi de afectat, dvs. sau familia, daca nu vi s-ar acorda aceasta posibilitate. Si cand formulati cererea e bine sa atasati si ceva documente doveditoare in spate. altfel nu veti avea prea mult succes si, desigur, acele documente sa fie " pe bune", nu minciuni;
2. Durata procesului nu va fi foarte lunga, dar mai sunt si caile de atac, in sensul ca , daca nu veti fi multumit, dvs. de solutie, veti declara apel sa obtineti o situatie mai favorabila , asa ca nimeni nu va poate spune ca procesul se va termina pe data de 20 martie la ora 10 fix....... Faptul ca ati recunoscut, e un PLUS, dar tot veti fi condamnat, cu suspendare, pentru aceasta fapta si vi se va anula permisul.
3. Pentru obtinerea unui permis nou, va trebui sa urmati niste cursuri si apoi sa dati din nou examen. Urmariti site-urile care explica aceste posibilitati, Mult succes!

Nu am fost prins de doua ori ci o singura data dar mașina urma sa ii iau numerele in ziua respectiva la ora 12 dar seara înainte am plecat sa îmi iau soția de la serviciu și neavind cu ce sa o iau am luat mașina care urma să ii scot numerele in ziua respectivă și am luat numerele după o alta mașină și am declarat exact cum sa întâmplat soția și eu lucrind la 15km distanta de casa
Și asta a fost prostia și nu știam exact cum voi fi pedepsit
Și spuneți că sa formulez alta cerere mai motivată ?
Și de ce să îmi anuleze permisul și nu îl suspendă
Va mulțumesc pentru răspuns
Pentru ca ati comis o infractiune si nu o contraventie.
Rasniceanu Adi , sunt si eu in aceeasi situatie ca si tine,vehicul neinmatriculat si cu numere false,permisul mi-a fost luat si am primit dovada fara drept de circulatie,jobul meu fiind sofer de camion,nu mai imi pot intretine familia nu imi gasesc alt loc de munca....te rog sa ma suni 0744957531 ,vreau sa te intreb despre situatie ,sa imi dai unele sfaturi ,nu am mai fost in astfel de siuati nu stiu cum sa procedez ,te rog daca ma poti ajuta, multumesc anticipat !
Faceti o cerere sa vi se acorde dreptul de a conduce pana la solutionarea pe fond a dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
Conducere masina radiata si numere false Kentanos Kentanos Am cumparat o masina \"mai in graba\" fara sa verific actele prea bine , nu ca as fi priceput limba oricum. Am incheiat un contract de vanzare-cumparare. Am ... (vezi toată discuția)