avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere masina radiata si numere false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere masina radiata si numere false

Am cumparat o masina "mai in graba" fara sa verific actele prea bine , nu ca as fi priceput limba oricum. Am incheiat un contract de vanzare-cumparare. Am fost oprit in trafic si am fost rugat sa merg la sectie pentru verificarea actelor prin interpol. Masina a fost retinuta , la fel si majoritatea actelor impreuna cu permisul de conducere. Dupa 3 zile am fost chemat la sectie unde am fost anuntat ca masina NU este furata dar este radiata din Germania iar numerele sunt false. Tot atunci m`i s`a spus ca pe contractul de vanzare-cumparare masina a fost trecuta ca "neinmatriculata". Nu am drept de conducere , o sa stiu pe cat timp dupa solutionarea cazului din cate am inteles , nimic prea clar.
Sper ca imi puteti da un raspuns mai clar , ce o sa se intample cu permisul de conducere , amenda , dosar penal.
Si cam ce m`ati sfatui sa fac in continuare in legatura cu fostul proprietar.
Cel mai recent răspuns: stanciud89 , utilizator 18:44, 21 Februarie 2013
Ati incheiat tranzactia prin acel contract de vanzare cumparare dar nu ati mers la politie pentru radiere de pe numele fostului si trecerea pe numele dumneavoastra? Acolo ati fi aflat "adevarul".
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Doar contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit , stiu ca nu a fost cea mai inteleapta decizie si m`am grabit. In momentul de fata conteaza ce pot face in continuare.
Multumesc pentru raspuns !
Connducerea unui autovehicul neinmatriculat si ci numere false constituie infractiuni prevazute si pedepsite de Codul rutier. Urmeaza dosar penal, condamnare, anularea permisului de conducere.
Chiar nu conteaza ca masina am condus`o in necunostinta de cauza ? Se merita un proces cu vechiul proprietar ? el nu raspunde penal ? A vandut o masina cu numere false , chiar si unele acte ce nu au fost in ordine , pretinzand ca totul este in ordine.
Necunoasterea legii nu este un motiv pe care sa-l invocati pt a fi iertat. Veti suporta consecintele legii si apoi puteti sa-l actionati in instanta pe fostul proprietar daca detineti probe si aveti martori ca v-a mintit in legatura cu masina. Dar dv trebuia sa va documentati cand ati pornit sa incheiati aceasta tranzactie.

Alte discuții în legătură

Depistat in trafic conducand un autoturism avand permisul retinut pana la terminarea cercetarilor penale stanciud89 stanciud89 pe 15feb.2012 am cumparat un autoturism marca [editat] cu numere de italia,cu act de vanzare cumparare legal,pe 3martie2012 am fost oprit in trafic de catre ... (vezi toată discuția)
Când voi avea permisul inapoi Heidaei Heidaei Am cumpărat o masina cu numere de Slovacia acum o luna , iar ieri am fost oprit de poliție și mi s a întocmit dosar penal și reținerea permisului și ... (vezi toată discuția)
Conducere auto cu numere false vickxtar vickxtar Buna,am avut o masina inmatriculata dupa care am facut un schimb de masini am intocmit contractul de vanzare cumparare am identificat masina la RAR,dar am omis ... (vezi toată discuția)