avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere auto cu numere false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere auto cu numere false

Buna,am avut o masina inmatriculata dupa care am facut un schimb de masini am intocmit contractul de vanzare cumparare am identificat masina la RAR,dar am omis sa merg la inscrieri pt inmatriculare.am circulat mult asa cu masina pana intr-o seara cand am fost oprit de 3 masini de politie am stat cu ei le-am explicat situatia m`au dus la sectie mi`au luat numerele pe urma dupa 3 zile mi`am inscris masina are acte in regula acum,dar nu stiu in cat timp imi ajunge dosarul la parchet,imi spune si mie cineva,nu am antecedente penale sau astfel de probleme.eu mi`au scris pe dovada numerelor cum ca sunt false.dar acele numere erau valide dar pe alta masina,adica pe fosta mea masina
Cel mai recent răspuns: vickxtar , utilizator 11:59, 15 Octombrie 2010
dosarul este la organele de politie, procurorul supravegheaza numai activitatea penala; veti fi citat ptr. audiere la un moment dat
avocat Cristina Popescu
din pacate, tot nr false se cheama ca sunt
OUG nr.195/2002 prevede :
Art. 85. - (1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
va multumesc mult pentru raspuns si aveti perfecta dreptate ieri am mers la politie si au spus ca au multe dosare de inaintat si mai dureaza pana sa ajunga si dosarul meu la procuratura,dar nu inteleg ceva si ma agit ca sunt in aer cu situatia aceasta,imi puteti spune pentru cat timp imi va fi suspendat permisul sau de cine imi va fi data sentinta cu permisul ,din cate mi s-au mai spus ....dupa solutionare mi se va da inapoi permisul si ca doar pe durata procesului este suspendat,am mai auzit si ca permisul nu are voie sa fie retinut pe mai mult de 90 de zile chiar daca e solutionat sau nu dosarul.care ar fi posibilitatile.
pfff,:( multumesc oricum tot in aer sunt.. ce chestie.... urata din partea sistemului in care traim.multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere autoturism cu numere rosii expirate! Mariapatrianca Mariapatrianca Buna seara,va adresez si eu o intrebare:daca am fost prinsa cu masina cu numere rosii expirate in ziua respectiva,specific ca nu eram in miscare,masina era ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)