avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

Salutare! Am o mare problema și încă nu am găsit un răspuns...pe data de 18.04.2019 mi s-a făcut proces verbal pentru conducerea autovehicului cu permisul suspendat dovada fiind expirata de pe data de 14.04.2019. Motivul pentru care am condus este ca am fost la un drum mai lung cu un prieten, el având probleme cu genunchii și nu am mai putut conduce, l-am rugat sa conduc eu pana la ieșire de pe autostrada, acolo am fost și oprit de un echipaj de poliție, am dat declarații amândoi spunând motivul de ce am mers cu permisul suspendat. Întrebarea este: Ce consecințe urmează? Mi se anulează permisul? Cât durează toată treaba asta? La mine este prima abatere și nu am habar.. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Madalin BCM, utilizator
Inteleg ca organul de cercetare penala a intocmit RTUP cu propunerea de emitere a rechizitoriului si trimitere in judecata.
Ce anume cerere a depus avocatul dvs? in c.p.p. nu exista stabilit termenul de 30 de zile in care organul de up sa raspunda la o anumita cerere.
Cerere de urgentarea a dosarului și i am mai spus ca vreau sa fiu audiat și de procuror. Mi a spus ca a trecut în cerere și asta. Acum nu știu cât de mult ma minte și ma duce cu zăhărelul pentru ca eu chiar nu ma pricep. Dar nu înțeleg de ce din septembrie și pana acum nu s a luat nici o decizie a procurorului. Cat voi mai aștepta?
Menționez ca am cazierul curat și nu dispun de nici o fata în trecut.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Inteleg ca organul de cercetare penala a intocmit RTUP cu propunerea de emitere a rechizitoriului si trimitere in judecata.
Ce anume cerere a depus avocatul dvs? in c.p.p. nu exista stabilit termenul de 30 de zile in care organul de up sa raspunda la o anumita cerere.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Ivașcu Valerica Liviu, utilizator
da , singura problema este sa nu dea cu executare !!!! ca e amenda , ca e anulare de permis , nu mai conteaza , doar sa nu ne dea cu executare !!!!
Din câte mi a spus mie avocatul sunt foarte puține cazuri în care se da cu executare. Odată ce tu ești curat și nu ai antecedente penale etc. Eu trag sa îmi iau permisul, nu ma gândesc ca as putea face închisoare, deși este posibil.

radunadal a scris:

da , singura problema este sa nu dea cu executare !!!! ca e amenda , ca e anulare de permis , nu mai conteaza , doar sa nu ne dea cu executare !!!!

Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Ivașcu Valerica Liviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Sa nu faceti ca mine... florin_dtb florin_dtb Salut! In urma cu cinci luni de zile, tarziu in noapte, am fost oprit in timp ce conduceam autoturismul proprietate personala si am suflat in alcool-tester. ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat ady_bms ady_bms Buna seara...... Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara ... (vezi toată discuția)